USR: Dezastrul din serviciul de transport public Medgidia trebuie oprit

USR Medgidia a dat publicității un comunicat de presă în care trag un semnal de alarmă cu privire la starea dezastruoasă în care se află serviciul de transport public în comun în Medgidia.

„Printre cele mai mari nemulțumiri ale cetățenilor se enumeră condițiile deplorabile de transport și frecvența foarte scăzută a mașinilor care efectuează acest serviciu atât de blamat de medgidieni. La acestea se adaugă și lipsa de control din partea autorității locale, respectiv a primarului Valentin Vrabie, care reprezintă principala instituție cu atribuții de control și verificare pe clauzele contractuale prin care a operatorul a primit în gestiune delegată serviciul de transport public în comun”, spun cei de la USR.

WhatsApp Image 2022 03 28 at 15.05.10
Ce spun oamenii din Medgidia despre transportul public – captură Facebook

Reprezentanții acestei formațiuni politice îl acuză pe Valentin Vrabie că a acordat un nou contract, la finele anului 2016, pentru actualul operator și nu a inițiat niciun dialog cu acesta pentru rezolvarea deficiențelor semnalate de-a lungul anilor de către cetățeni.

„Probabil că pentru domnul Vrabie, care nu folosește transportul public în comun, gestionarea eficientă a acestui serviciu și corectarea erorilor ce afectează viețile de zi cu zi ale medgidienilor nu reprezintă o prioritate”, spun semnatarii comunicatului de presă.

WhatsApp Image 2022 03 28 at 15.05.10 1
Ce spun oamenii din Medgidia despre transportul public – captură Facebook

USR Medgidia susține că priarul Vrabie ar trebui să țină cont de o serie de indicatori, cum ar fi numărul călătorilor, pentru a verifica sustenabilitatea serviciului și pentru a justifica posibile subvenții din partea Primăriei Medgidia. De asemenea, USR arată că ar trebui analizată o posibilă trecere de la o gestiune delegată unui operator privat (cum este în prezent), la o gestiune directă făcută de către primărie, în mod complet transparent.

WhatsApp Image 2022 03 28 at 15.05.09
Ce spun oamenii din Medgidia despre transportul public – captură Facebook

„Menționăm faptul că propunerile USR Medgidia pentru această soluționarea acestei probleme se mențin și susținem în continuare faptul că acest serviciu trebuie susținut de la bugetul local, fiind necesară gestiunea directă din partea Consiliului Local. Orare fixe afișate în fiecare stație și o formă de monitorizare a gradului de satisfacție pentru calitatea serviciului public din partea călătorilor sunt o necesitate.

Așa cum se întâmpla în alte localități urbane din județ, acest serviciu trebuie să fie asigurat de autoritatea locală, iar Uniunea Europeană încurajează acest fapt prin multitudinea de fonduri europene pe care le acordă pentru achiziția de autobuze nepoluante, iar astfel costul pentru înființarea unui astfel de serviciu se diminuează considerabil”, conchid cei de la USR Medgidia.

Citește și: Curtea de Conturi a descoperit la Primăria Medgidia abateri financiare de peste 15 milioane de lei. Lista plăților nelegale

Urmărește-ne pe:

Doneaza