Elevii îl acuză pe Petre Enciu (USR) de blat cu PNL. Reacția vicepreședintelui CJ

Asociația Elevilor din Constanța solicită intervenția Biroului Național USR în Constanța pentru a „dizolva blatul făcut de Petre Enciu (vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța din partea USR – foto sus) cu PNL în detrimentul elevilor”, se arată într-un comunicat transmis de AEC.

Elevii explică faptul că, la nivelul județului, nu beneficiază de transport gratuit deoarece în articolul 3 al HCJ 20/2021 se prevede: „decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității la serviciul de transport județean pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic se va face numai după asigurarea fondurilor necesare de la bugetul de stat”.

Citește și: Malpraxis educațional. Elevii cer demisia Ligiei Deca și ministrului Sorin Cîmpeanu

Astfel, pentru a rezolva problema transportului județean, vicepreședintele CJ Petre Enciu ar fi acceptat, la solicitarea AEC, să depună un proiect de hotărâre care ar elimina problema, adică ar abroga articolul 3 menționat.

„În ciuda importanței proiectului asupra viitorului elevilor navetiști, acesta este ignorat, Petre Enciu fiind incapabil să îl semneze și să îl depună. Astfel, deși acesta a promis că proiectul va fi depus luni, acest lucru nu s-a întâmplat”, spune elevii.

Citește și: Administrația Chițac pune pumnul în gură elevilor. Florin Cîțu, așteptat cu proteste la Constanța

De aceea, AEC consideră că „acțiunile lui Petre Enciu dovedesc faptul că acesta are un complot meschin cu Mihai Lupu și PNL, colaborând pentru distrugerea educației din județul Constanța”. În consecință, elevii solicită intervenția Biroului Național USR în Constanța pentru „a se asigura că blatul corupt făcut în
detrimentul elevilor va fi dizolvat”.

Racția lui Petre Enciu

Contactat de „Dobrogea Live”, Petre Enciu spune că „elevii s-au grăbit cu acest comunicat de presă. Nu le-a zis nimeni că nu depunem proiectul. Am avut doar nevoie de un pic de timp să-l discutam în grupul consilierilor și să-l analizăm.”

Vicepreședintele CJ arată că discuția pe această temă a început joi seara.

„Noi nu putem merge direct la registratură cu niște documente ale elevilor. Trebuie să ne punem semnătura pe ele, deci trebuie să ne gândim bine înainte. Ei așa își imaginează că se pot face lucrurile și nu e cazul”, conchide Petre Enciu.

Vicepreședintele CJ nu a putut înainta o dată concretă la care acest proiect va fi depus în vederea discutării lui în ședință de Consiliu Județean.

Citește și: Supărarea unui profesor din Medgidia: „Inspectoratul Școlar, campion la întrecerea socialistă în ramură”

Urmărește-ne pe:

Doneaza