13.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăActualitateAdministrația Chițac pune pumnul în gură elevilor. Florin Cîțu, așteptat cu proteste...

Administrația Chițac pune pumnul în gură elevilor. Florin Cîțu, așteptat cu proteste la Constanța

Premierul Cîțu și-a anunțat prezența astăzi la Constanța, la ședința Comitetului Județean de Coordonare în cadrul căruia se va alege noua conducere a Biroului Politic Județean al Filialei PNL Constanța.

Asociația Elevilor din Constanța a anunțat că îl va întâmpia pe premier cu proteste, după ce Guvernul a decis să-i lase pe elevi fără transport public gratuit.

„Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest”, spune Ariana Dudună, președintele AEC Constanța.

Doar că, administrația locală condusă de liberalul Vergil Cițac (cel care și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu în bătălia internă pentru conducerea PNL) nu vrea să prindă picior de elev în preajma mai marilor liberali.

„Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ. Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului.

Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța? Atât acțiunile autorităților de astăzi, cât și cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost amenințați cu amenzi, nu arată decât o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură”, spune Ariana Dudună.

Cu pumnul în gură, elevii au anunțat că vor depune o plângere penală pe numele primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac.

„Astfel, având în vedere faptul că articolul 10 al Legii adunărilor publice prevede atribuția primarului de a emite dispozițiile de interzicere a desfășurării adunărilor publice, doar în anumite cazuri limitate, neincidente în cauza de față și nici măcar invocate în cadrul comisiei, AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac, dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor”, adaugă președintele AEC.

sursa foto: FB/Asociatia Elevilor din Constanta

Cele mai populare

Recent Comments