Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, este trimis în judecată sub acuzația de fals intelectual. În calitate de primar, Vrabie ar fi emis și semnat un certificat fiscal în care se consemna faptul nereal că numitul Ilie Hondoreanu, în numele și pentru HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local. În realitate, exista o datorie de 16.271 lei. Documentul semnat în fals de primar a avut consecința juridică a încheierii unor acte notariale.
Procesul penal al primarului orașului Medgidia a început în luna aprilie 2021, iar acum judecătorii Judecătoriei Medgidia l-au condamnat pe primar la un an și șapte luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă.
Vrabie a încercat strămutarea dosarului
În decembrie 2021, la Curtea de Apel Constanța, Valentin Vrabie a înregistrat cererea de strămutare a dosarului aflat pe rolul Judecătoriei Medgidia în care este judecat pentru fals intelectual.
În motivarea cererii, dar și în fața magistraților Curții de Apel, avocații lui Vrabie i-au adus o serie de acuzații judecătorului Marius Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, cel care a judecat pe fond dosarul.
Principalele acuzații pe care Vrabie i le aducea judecătorului Croitoru:
- dosarul este judecat de președintele instanței, ceea ce înseamnă ca nicio cerere de recuzare nu va fi admisă, în mod real și serios nicio astfel de cerere nu va avea succes, chiar daca este întemeiată;
- în calitate de primar al Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a fost cercetat penal de către domnul judecător Croitoru Marius Cătălin care la acel moment deținea calitatea de procuror spunându-i că îl va trimite în judecată, ulterior dosarul fiind preluat de o unitate superioară de parchet și dispusă o soluție de clasare. Avocații lui Vrabie susțin că primarul a fost amenințat de Marius Croitoru, pe vremea când acesta era procuror la Parchetul Medgidia, că-l va trimite în judecată. „Lasă că am să te trimit eu în judecată”, iar fi spus la acea vreme procurorul Croitoru.
- nu se poate asigura imparțialitatea și obiectivitatea justei soluționări a cauzei, motivat de faptul că exista o legătură de subordonare între dl. judecător Croitoru, președinte instanței de judecată, și ceilalți colegi judecători. Lipsa de imparțialitate este vădită.
- judecătorul Croitoru a acționat ca un adevărat procuror în încercarea de a salva rechizitoriul și de a dispune condamnarea, ajungându-se până la nesocotirea dispozițiilor imperative ale Tribunalului Constanța în faza de camera preliminară. Conlucrarea dintre judecător și procuror este evidentă din moment ce la un termen judecătorul afirma că va vedea ce va face cu martorii cu identitate protejată – proba exclusa de Tribunalul Constanța – iar la termenul următor procurorul de ședință solicita reaudierea acestor martori.
- a dispus audierea celor 2 martori cu identitate protejată la ora 7 dimineața, ceea ce înseamnă că aceștia vor fi preluați de politie de acasă sa la 6 dimineața și aduși la instanță în vederea audierii, un adevărat moment de groază pentru martori și pentru toți cei care vor fi prezenți la 7 dimineața în sala de judecată.
Curtea de Apel Constanța a respins cererea de strămutare a dosarului.
Citește și: Comisarul Duțu de la Poliția Rutieră Medgidia, condamnat definitiv
S a făcut dreptate acestui oraș. Justiția încă funcționează, mai avem o șansă.
Cine e Barza Adrian?
Să l tzurchidească k a umplut mejdia de tzigani a transformat nordu în ghetou de îți este scârbă sa mergi pe strada a adus toate bâhnițele de prin făurei sa l voteze le a făcut mutație se caca pe lângă școala 2 agresează copii locala e vai mama lor