PoliticăCum arată ședințele de Consiliu Local la Constanța comparativ cu celelalte orașe...

Cum arată ședințele de Consiliu Local la Constanța comparativ cu celelalte orașe mari ale țării

Constanța este singurul municipiu din România în care primăria desfășoară ședințele de Consiliu Local ordinare exclusiv on-line, prin intermediul unei platforme de videoconferință (citește mai mult aici).

Potrivit legii, primarul convoacă lunar ședința în care consilierii locali votează proiectele de hotărâre care decid soarta localității pe care o reprezintă, întrunire la care poate participa presa și oricare persoană care se înscrie în prealabil.

Deși potrivit Codului Administrativ ședințele de Consiliu Local sunt publice, primarul Constanței, Vergil Chițac, încă de la preluarea mandatului convoacă întâlnirile lunare doar în format on-line, îngrădind astfel participarea fizică a presei și cetățenilor.

Refuzul edilului de a organiza ședințele ca în toate celelalte municipii reflectă spaima acestuia de a se expune întrebărilor jurnaliștilor și de a da explicații în fața constănțenilor.

Pentru că de 4 ani locuitorii orașului de la malul mării nu au cum idee cum ar trebui să arate întâlnirile lunare ale aleșilor, am cules imagini de la ședințele municipale din cele 8 orașe ale țării cu peste 200.000 de locuitori.

Prezentăm mai jos capturi din ședințele de Consiliu Local în ordinea mărimii municipiilor.

Ședință Consiliu Municipal București

Ședință Consiliu Municipal Cluj-Napoca

Ședință Consiliu Municipal Iași

Ședință Consiliu Municipal Constanța

Notă: În colțul din dreapa sus se poate observa primarul alături de președintele de ședință, în timp ce consilierii sunt conectați fără la platforma on line a ședinței. Votul proiectelor de hotărâri se realizează on line. Sunt frecvente cazurile în care ședințele se întrerup din cauza problemelor tehnice

Ședință Consiliu Municipal Timișoara

Ședință Consiliu Municipal Brașov

Ședință Consiliu Municipal Craiova

Ședință Consiliu Municipal Galați

Surse foto: 1 News.ro, 2 Primăria Cluj-Napoca, 3 Primăria Iași, 4 YouTube/Primăria Constanța, 5 PressAlert, 6 Primăria Brașov, 7 Gazeta de Sud, 8 Monitorul de Galați.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza