PoliticăCu cât și-au finanțat campaniile electorale principalii candidați la CJ Constanța și...

Cu cât și-au finanțat campaniile electorale principalii candidați la CJ Constanța și Primăria municipiului Constanța

Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale a publicat datele oficiale cu privire la finanțarea campaniei electorale din 9 iunie 2025. Astfel, Departamentul a centralizat și datele din care rezultă cu câți bani și-a finanțat campania electorală fiecare candidat la funcția de primar, președinte de Consiliu Județean, consilier local sau consilier județean. Acești bani au fost folosiți pentru plata unor afișe și broșuri electorale, materiale de presă, articole de propagandă etc.

Citește și: Plaja pe care se desfășoară Festivalul Neversea a fost pusă la dispoziția organizatorului prin încălcarea normelor legale

Mitroi, Lupu, Palaz și Murad, bani pentru campania la CJ Constanța

Florin Mitroi, candidatul PNL, este cel care a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Mitroi este cunoscut ca un om de afaceri bogat.

Pentru campania electorală, Mitroi a băgat mâna în propriul buzunar și a scos de acolo suma de 660.000 de lei pe care a întregistrat-o oficial în data de 10 mai 2024 (data de început a campaniei electorale). Mitroi a notat că banii provin din „venituri proprii”.

Mihai Lupu, actualul președinte al CJ, a candidat din partea PUSL și a pierdut alegerile. Lupu, și el cunoscut ca un om de afaceri prosper, ș-a finanțat campania electorală cu suma de 580.000 de lei, bani proveniți din „venituri proprii”.

Mohammad Murad, cunoscut om de afaceri, a candidat din partea AUR pentru Consiliul Județean. A pierdut alegerile pentru care a pus la bătaie suma de 232.000 de lei, bani proveniți din „venituri proprii”.

Claudiu Palaz (PMP) a candidat la șefia CJ din partea Alianței Dreapta Unită (ADU). Pentru a-și susține candidatura, Palaz a pus la bătaie 550.000 de lei din veniturile proprii.

Cătălin Grasa, candidatul PSD la CJ Constanța, a adus de acasă suma de 189.900 de lei pentru a-și finanța campania electorală.

Citește și: Abuzurile Primăriei Constanța, constatate de instanță. Judecător: Vergil Chițac protejează construcțiile ilegale

Chițac, Stelian, Constantinescu și Cupșa, bani pentru Primăria Constanța

Vergil Chițac (PNL) a fost reales în funcția de edil al municipiului Constanța. „Amiralul” a băgat mâna în buzunar, un buzunar destul de generos, din care a scos suma de 165.000 de lei cu care și-a finanțat o parte a campaniei electorale.

Stelian Ion (USR) a candidat din partea Alianței Dreapta Unită (ADU). Fostul ministru al Justiției și-a finanțat din veniturile proprii campania electorală cu suma de 65.000 de lei. De asemenea, campania lui Stelian Ion a fost finanțată și cu suma de 100.000 de lei, bani proveniți din donații de la persoane fizice.

Horia Constantinescu, candidatul PSD la municipiul Constanța, a adus de acasă suma de 165.000 de lei.

Ovidiu Cupșa, candidatul AUR, a virat suma de 90.000 de lei (venituri proprii) pentru campania sa electorală.

O sumă consistentă, 141.300 de lei, a pus la bătaie și Edal Gihan Eserghep, candidatul PUSL la funcția de primar al municipiului Constanța.

Citește și: Preot condamnat pentru aderare la grup infracțional organizat, numit paroh la o biserică din Constanța

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza