Florin Mitroi, primarul milionar al comunei Valu lui Traian, „sensibil” la critici: „Simt scârbă. Atât”

A încasat în 2022 suma de 7.843.417 de lei sub formă de dividende ca asociat (cu 62%) la firma SC Andra International SRL. Este vorba despre liberalul Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian, care este foarte supărat atunci când oamenii din localitate îl critică pe rețelele sociale.

Într-o postare publică de vineri, 21 iulie, Mitroi nu ezită să-i numească „inumani”, „clevetirori” sau „lipsiți de cei 7 ani de acasă” pe cei care au comentat despre tăiere unor copaci din pădurea situată în apropierea popasului de la intrarea în localitate.

„Am văzut aseară pe un grup de Facebook niște comentarii puțin spus malițioase la adresa mea. Mai exact, un cetățean întreba de ce se taie pădurea pe DN pe dreapta, și în răspunsuri, printre altele, se spunea că mai fac un popas, sau că nu am mai făcut oricum nimic de 2 ani”, explică Florin Mitroi contextul în care face acest comentariu.

Doar că, primarul milionar spune că a simțit „scârbă” atunci când a citit criticile. „Îmi dați voie, cu scuzele de rigoare, să spun ce am simțit? Scârbă. Atât.”

Apoi, același Florin Mitroi explică faptul că localitatea valu lui Traian nu ar fi „curtea” sa, să depindă totul de el. În plus, pădurea cu pricina ar aparține Romsilva, iar decizia de a tăia copacii le-a aparținut în totalitate, iar primăria Valu lui Traian le-a acordat doar sprijin logistic.

„Pentru liniștea cârcotașilor, nu se extinde sau mută popasul. Și nu chiar tot ce se întâmplă în comună este urmarea deciziilor mele”, spune Florin Mitroi.

Dar, primarul pare mai supărat atunci când este acuzat că nu a făcut nimic în ultimii ani de mandat, decât atunci când se vorbește despre afacerile sale private.

„Nu am mai făcut nimic de 2 ani…spune un domn mutat în Valu de 3 ani. Eu zic să mai ieșim din case și să vizitam și comuna, nu să plecăm doar spre oraș…Doamne, câte aș avea de spus și cum îmi mușc degetele ca să nu răspund de cate ori văd astfel de acuze și tâmpenii”, scrie Mitroi.

Desigur, primarul nu-și mușcă nimic și răspunde la aceste „tâmpenii” înșiruind o serie de investiții derulate de primărie: școala, grădinița, creșa, sala de sport, lucrările la canalizare, sensurile giratorii, întreținerea spatiilor publice, obținerea finanțărilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice, pentru înființarea unui centru de aport voluntar deșeuri, pentru realizarea unui parc fotovoltaic care să susțină iluminatul public….

„Îmi vine să eliberez astăzi scaunul și să invit toți atotștiutorii să îmi ia locul. Să îi văd cum reușesc să facă ceva cu un buget pe care îl întinzi de îl faci praștie doar ca să întreții ce ai construit, iar pentru investiții noi iți trebuie numai finanțări externe…”

Spre finalul postării, Mitroi aduce în discuție și firma la care este asociat majotitar, o firmă care l-a făcut milionar.

„Sunt doar linșat de câte ori se ivește ocazia, pentru orice tâmpenie, pentru că sunt acționar într-o firmă care da, are profit considerabil. De parcă ar fi vreun păcat. Nu am ascuns niciodată. Nu eram sărac atunci când am devenit primar. Și in ciuda sfaturilor, nu mi-am ascuns niciodată averea, nici nu am înstrăinat nimic. Nu văd de ce să mă ascund… Cum să spui că nu am făcut nimic? Chiar așa, nu vezi nimic în jur? Sau atunci când comentezi aiurea te gândești că eu nu sunt om, nu văd, nu aud, nu mă răzvrătesc? Așa inumani am devenit, așa clevetitori fără rost și sens? Si cel mai mult doare că nu e o persoană, sunt mulți. ”

În final, primarul scrie că el, spre deosebire de alții, își amintește „ce înseamnă cei 7 ani de acasă și care este limita între vărsarea nădufului și răspunderea cuvintelor aruncate” și asigură locuitorii că „încă” mai este om și nu l-a dezumanizat „viața”.

Urmărește-ne pe:

Doneaza