-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPoliticăDeputatul Bogdan Bola, interesat de aplicarea Legii privind Fundațiile pentru Tineret

Deputatul Bogdan Bola, interesat de aplicarea Legii privind Fundațiile pentru Tineret

Anul acesta se împlinesc 19 ani de când Legea 146/2002, privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, își așteaptă normele de aplicare. Fiecare ministru al Tineretului a tergiversat acest lucru.

Aplicarea Legii 146 ar face lumină în ceea ce privește soarta patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), patrimoniu ce a încăput pe mâna unor fundații private, ce nu dau seamă de activitatea lor în fața nimănui.

Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța, este unul dintre cei implivați în limpezirea acestei probleme. Încă de pe vremea când era consilier județean, Bola a fost numit în Comisia pentru evaluarea, supravegherea și controlul Fundației Județene pentru Tineret Constanța de către Consiliul Județean Constanța în temeiul Legii nr. 146/2002.

„Din păcate, comisia pentru evaluarea, supravegherea și controlul Fundației Județene pentru Tineret Constanța nu și-a desfășurat activitatea din cauza lipsei reprezentantului prefectului, lipsă motivată de neaprobarea aceluiași regulament”, spune Bogdan Bola.

Citește și: Problema Fundației Județene pentru Tineret Constanța, aproape de soluționare

Deasemenea, parlamentarul arată că „activitatea Fundației Județene pentru Tineret Constanța a fost și este una controversată, fiind condusă de o persoană condamnată penal, și au fost depuse numeroase solicitări de către organizațiile de tineret pentru luarea unor măsuri privind intrarea în legalitate și cu privire la modul în care patrimoniul destinat tinerilor este utilizat.”

În consecință, Bogdan Bola a depus o interpelare adresată actualului ministru al Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, prin care-i cere lămuriri cu privire la tergiversarea, din martie 2020 și până acum, a procedurii de aprobare a acestui Regulament.

„Vă rog să explicați de ce acest Regulament nu a fost aprobat nici până în acest moment, cu consecințe grave pentru tinerii din întreaga țară, și ce demersuri veți întreprinde pentru intrarea în legalitate a acestor fundații pentru tineret”, scrie Bogdan Bola, deputat PNL.

În 1990, la nivel judeţean existau 29 de case ale tineretului, 36 de cluburi, 16 baze sportive şi de agrement şi zece sedii judeţene sau municipale, toate fiind patrimoniul fostei UTC. Statul român nu are o evidenţă clară a acestui patrimoniu care a trecut în proprietatea Fundațiilor pentru Tineret, a BTT şi a Ministerului Culturii.

Foto: Bogdan Bola și Monumentul Tineretului de la Straja, monument aflat în patrimoniul Fundației Județene pentru Tineret Constanța

Citește și:

Bogdan Bola, deputat PNL: Amenajarea spațiului maritim, o prioritate pentru Dobrogea

Deputatul Bogdan Bola: Bugetul României va acoperi nevoile societății

Bogdan Bola: Master Planul Hidraulic al Deltei va apăra viețile oamenilor și biodiversitatea

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments