29.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăActualitateConstanța investește 239.000 de lei în supravegherea cartierului inființat de Radu Mazăre

Constanța investește 239.000 de lei în supravegherea cartierului inființat de Radu Mazăre

Radu Mazăre l-a înființat, constănțenii continuă să investească în el. Este vorba despre cartieul „Henri Coandă” din municipiul Constanța, un cartier cu locuințe modulare care, teoretic, ar fi trebuit să vină în sprijinul unor persoane nevoiașe.

În realitate, cartierul care-l susținea în stradă pe Radu Mazăre în timpul proceselor penale, este unul care consumă în continuare resurse publice, bani care ar fi putut fi investiți de municipalitatea în realizarea altor obiective.

Recent, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” (RAEDPP) Constanţa a anunțat că lucrează la „Implementarea sistemului de supraveghere şi înregistrare video, ca măsură de securitate în Campusul Social de unităţi locative modulare Henri Coandă”.

Reprezentanții Regiei au declarat pentru „Dobrogea Live” că prețul total pentru îndeplinirea contractului privind instalarea sistemului de supraveghere video este de 239.160,47 lei, la care se adaugă TVA. Finanțarea investiției se asigură din bugetul local.

„Până la instalarea camerelor de monitorizare, supravegherea perimetrului cartierului este asigurată, la fel ca până acum, de către o firmă de pază”, mai spun cei de la RAEDPP.

„Leagănul infracționalității”

Cartierul înființat de mazăre este unul cu probleme multe, iar asta o spune chiar actualul director interimar al RAEDPP, Teo (Stere) Hira. „Odată cu preluarea conducerii RAEDPP Constanța, am ocazia să pornesc transformarea acestui loc dintr-un leagăn al infracționalității , așa cum este privit azi, într-un cartier cu adevarat social, un ajutor pentru orice persoană de bună credință, aflată într-o perioadă grea a vietii.”

Așa explică directorul RAEDPP de ce Regia va instala aceste 297 de camere de supraveghere într-un cartier în care funcționa și un post de poliție locală.

„Ca obiective secundare, vom urmări curațenia campusului și a locuințelor, cât și repartizarea acestora corect, pe criterii legale si transparente”, mai spune Teo Hira.

FOTO cartier Henri Conadă – sursa: FB/Teo Hira

Cele mai populare

Recent Comments