-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPoliticăDeputatul Bogdan Bola: Bugetul României va acoperi nevoile societății

Deputatul Bogdan Bola: Bugetul României va acoperi nevoile societății

Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța, a vorbit despre bugetul României pentru anul 2021, buget ce va fi votat în Parlament în luna februarie.

Într-o perioadă în care traversăm cea mai gravă criză sanitară mondială din ultimul secol, prioritățile bugetului pentru acest an sunt investițiile și sănătatea. Trebuie precizat că în acest context deosebit de greu, după ce a analizat 154 țări și peste 3.100 măsuri financiare luate de guverne, Banca Mondială a clasat România în topul mondial al țărilor cu cele mai multe și mai aplicate măsuri luate”, spune deputatul.

De asemenea, Bogdan Bola arată că o analiză a Băncii Mondiale, din decembrie 2020, pune România alături de țări precum SUA, Germania, Franța sau Australia, cu cel mai ridicat nivel de activitate privind politicile financiare de răspuns la criza sanitară.

„Tocmai de aceea, în ceea ce privește bugetul pe 2021, investițiile guvernamentale vor merge cu prioritate către sistemul de Sănătate, către Educație și către Infrastructură. De altfel, aceasta a fost și logica bugetară din 2020, când guvernul liberal a acordat cel mai mare procent din PIB pentru investiții, din ultimul deceniu”, mai spune deputatul liberal.

Sănătatea are în continuare nevoie de bani, declară Bola, iar prioritatea PNL este vaccinarea până la toamnă a tuturor românilor care doresc să se vaccineze și continuarea procesului de construcție a celor trei spitale regionale, proces început încă de anul trecut. În același timp, PNL va continua să investească în spitalele județene și în celelalte spitale și clinici de stat din țară.

„Oricât de greu ne este acum, bugetul României pe 2021 va fi unul care încearcă să acopere nevoile imediate ale societății românești dar și să pregătească România pentru o perioadă de creștere economică sustenabilă și de dezvoltare. PIB-ul României în acest an va rămâne la același nivel aproximativ cu cel din 2020 și se va construi pe un deficit estimat de aproximativ 7% din PIB. Cu toții ne dorim un buget realist, adoptat cât mai repede posibil, pentru a putea merge înainte și de a ieși din criză cu bine”, mai spune Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța.

foto: Bogdan Bola, sursa Facebook

Citește și: Bogdan Bola: Master Planul Hidraulic al Deltei va apăra viețile oamenilor și biodiversitatea

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments