Corpul de Control al Prim-Ministrului anchetează tunul imobiliar de pe plaja Corbu

Corpul de Control al Prim-Ministrului derulează o acțiune privind “verificarea respectării prevederilor legale și procedurale de către instituțiile publice responsabile cu avizarea lucrărilor de construcții în zona adiacentă plajei Corbu, județul Constanța”, potrivit instituției de control din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Informația a fost confimată pentru “Dobrogea Live” și de către primarul localității, Vasile Lumînare, care conduce una dintre autoritățile care au autorizat proiectul imobiliar de pe plaja Corbu.

“Da, am predat toate documentele solicitate”, ne-a transmis edilul de la Corbu.

Aproape 3 ha de betoane pe plajă

În luna februarie, “Dobrogea Live” a publicat o investigație (citește materialul integral) care arată că la finalul anului trecut firma Logis Project a demarat lucrările pentru ridicarea unui proiect imobiliar de proporții pe plaja Corbu, care vizează construirea pe o suprafață de peste 27.700 mp a unui complex de cel puțin 24 de vile care cumulează 240 de apartamente, restaurant, SPA, drumuri auto și parcări.

În urma dezvăluirilor, Prefectura Constanța și Garda de Mediu au sistat lucrările, acțiune contestată în instanță de către dezvoltator.

Lucrările dezvoltatorului Logis Project au demarat în luna noiembrie a anului trecut, iar cele aproape 3 ha (27.747 mp) sunt parte a unui PUZ gigant care prevede proiecte imobiliare pe 21 ha, preponderent pe taluzul comunei Corbu.

Deși proiectul prezentat de companie vizează ridicarea a 30 de clădiri, până în prezent au fost emise două autorizații de construire pentru 18, respectiv 6 imobile.

Șantierul este amplasat integral pe aria de protecție specială avifaunistică ROSPA 0031 Delta Dunării și Complexul Razim Sinoe, și situl de importanță comunitară ROSCI 0065 Delta Dunării.

În mod particular, proiectul se suprapune pe aria de dezvoltare a biotopului cu indicativul „2110” și poartă denumirea de „Dune mobile embrionare – habitat Natura 2000”.

În ciuda faptului că HG 546/2004 și OUG 202/2002 interzic înstrăinarea, respectiv construirea pe terenurile care găzduiesc acest habitat, proiectul “Zargana” a primit avize de aprobare a proiectului de la toate instituțiile abilitate.

Citește integral investigația despre proiectul de pe plaja Corbu:

Urmărește-ne pe:

Doneaza