Primarul din județul Tulcea, care lua mită cu mască și mănuși, merge la închisoare

Ilie Munteanu (foto sus), fostul primar al comunei Crişan, a fost condamnat de Tribunalul Tulcea la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentința magistraților tulceni a rămas definitivă după ce, pe 24 august, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondat apelul fostului primar.

Fostul primar al comunei Crişan, judeţul Tulcea, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită suma de 10.000 de lei de la un constructor care executase lucrări de reabilitare a şcolii din localitatea Mila 23.

Primarul i-a solicitat constructorului să execute mai multe lucrări suplimentare la şcoala din Mila 23, lucrări care nu erau cuprinse în proiectul iniţial, apoi a blocat plata determinându-l pe constructor să-i dea mită, spun judecătorii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au fost sesizaţi de directorul firmei de construcţii, care le-a relatat că în decembrie 2019 i-a dat 10.000 de lei mită acestui primar, o primă tranşă, dar că edilul i-a lăsat de înţeles că nu e mulţumit cu suma primită.

Pe 3 aprilie 2020, Ilie Munteanu vine în Tulcea, moment în care este contactat de directorul firmei de construcţii pentru a-i da încă un plic cu 10.000 de lei.

În 2-3 minute au ajuns vis-a-vis de hotelul Delta, moment în care a scos din nou plicul cu bani, i l-a arătat, iar primarul a deschis servieta, indicându-i să introducă plicul în interiorul acesteia. Declară denunţătorul că în acest fel a decurs şi prima plată de 10.000 de lei cu titlu de mită, care a avut loc în decembrie 2019, în ambele situaţii primarul evitând să pună mana pe plic sau pe bani, după care părăsea în viteza locaţia”, spun anchetatorii.

Momentul în care Ilie Munteanu a primit plicul cu banii a fost înregistrat de procurori, iar în imagini se vede cum edilul deschide servieta, fiind dotat cu mănuşi şi mască de protecţie, conform regulilor impuse de pandemie.

index
Momentul în care primarul a primit mita

În faţa anchetatorilor, dar şi în faţa judecătorilor, fostul primar a declarat că nu a luat mită, că el credea că în acel plic sunt documente pentru contractarea unei alte lucrări.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza