La doar 36 de ani, constănțeanul George Gima are un background profesional pe care puțini dintre cei implicați în politica autohtonă l-au atins.
Acesta este și motivul pentru care ministrul Justiției, Stelian Ion, a decis să-l numească pe Gima șeful său de cabinet.
“Este o mare responsabilitate, îi mulțumesc ministrului pentru încredere, și abia aștept să lucrăm împreună cu toți colegii din Guvern. Trebuie să avem permanent în minte un principiu esențial în orice democrație: când corupția scade, dezvoltarea economică crește”, a scris pe pagina sa de Facebook proaspătul director de cabinet.
George Gima are 13 ani de experiență profesională în audit și investigarea fraudelor economice, gestionarea riscurilor politice și macroeconomice în momente de instabilitate, și consultanță în dezvoltarea economică a țărilor în curs de dezvoltare.
Tânărul a lucrat pentru peste 40 de țări, cu guverne, instituții din administrație sau companii private, în special în SUA în timpul alegerilor din 2016, în America de Sud (în 2016 în Argentina în timpul alegerilor prezidențiale și în Brazilia în timpul perioadei de „impeachment” prezidențial).
De asemenea, a activat în Africa de Vest (Nigeria, Guinea), în Republica Moldova, precum și în multe țări din UE (în special în Franța în timpul alegerilor din 2017).
A studiat în instituții din Romania, Italia și SUA în economie și audit, relații internaționale, comunicare și relații publice, și un post-master în managementul politicii contemporane la Institutul de Științe Politice din Paris, obținând o bursă a Ministerului Francez de Afaceri Externe.
Din 2017 a fost implicat în Platforma România 100 și ulterior în USR-PLUS, a lucrat voluntar în echipa lui Dacian Cioloș, iar la ultimele alegeri a fost voluntar în echipa de campanie a lui Stelian Ion.
De asemenea, la alegerile parlamentare de anul trecut, Gima a candidat pentru Camera Deputaților pe lista Alianței USR PLUS de la Constanța, însă locul IV, pe care era poziționat, nu a fost eligibil.
Sursa foto: Facebook – George Gima
Citește și:
Stelian Ion și reforma costituțională. Cele trei modificări ale Legii Fundamentale