-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPoliticăBogdan Bola, despre bugetul României: Nu scad salariile sau pensiile și nu...

Bogdan Bola, despre bugetul României: Nu scad salariile sau pensiile și nu va crește nicio taxă

Toată lumea așteaptă adoptarea în Parlament abugetului României pe anul 2021. Prezentarea lui publică de către premierul Cîțu a iscat o serie de discuții, atrăgând critici din partea celor aflați în opoziție. Deputatul Bogdan Bola (PNL) vine cu o serie de explicații.

„Pentru Bugetul pe anul 2021, ne-am dorit ca investițiile să fie făcute în proporții relativ egale din fonduri europene și din fonduri proprii. În 2020, 46% din investiții au fost făcute cu fonduri europene. Anul acesta obiectivul este ca investițiile din fonduri europene să ajungă aproape de 60% din totalul investițiilor publice”, spune liberalul.

De asemenea, Bola explică faptul că se pleacă de la estimarea că în 2021 creșterea economică va fi de 4,3%. Comisia Națională de Strategie și Prognoză a estimat că anul acesta vom avea PIB-ul nominal intern brut de aproximativ 1.116 miliarde lei. PIB-ul este cu 7 miliarde de lei mai mare decât cel din 2020 și aproximativ egal cu cel din 2019.

„Bugetul pe 2021 se va închide cu un deficit de aproximativ 7% din PIB. În condiții normale, acesta ar fi un deficit foarte mare și nicio instituție financiară internațională nu ar împrumuta un stat care are astfel de deficite. Nu traversăm, însă, o perioadă de liniște, ci una de criză mondială, astfel încât, în cadrul Guvernului, a existat o abordare realistă și o acceptare a unor astfel de deficite. România va reveni la un deficit mai mic de 3% din PIB în 2024”, mai spune Bogdan Bola.

În ceea ce privește salariile și pensiile, deputatul spune că acestea nu vor avea de suferit. La fel, nici taxele și impozitele nu vor fi majorate anul acesta.

„Anul acesta suntem obligați să reducem cheltuielile acolo unde este posibil, fără să afectăm în niciun fel veniturile vreunei categorii sociale. NU, NU se pune problema scăderii salariilor sau a pensiilor! Totodată, NU vom crește în acest an nicio taxă și niciun impozit! Vom scădea treptat deficitul, nu prin măriri de taxe ci prin măsuri care să încurajeze creșterea economică sustenabilă”.

Pentru a reuși acest lucru, premierul Cîțu a cerut miniștrilor să găsească soluții de reducere a cheltuielilor birocrației, adaugă Bogdan Bola. „Nu este corect ca aparatul birocratic să cheltuiască fără discernământ și fără niciun control banii pe care românii îi plătesc către stat (taxe, impozite, accize etc). Românii se așteaptă ca în schimbul banilor pe care îi virează statului să primească în loc spitale moderne, un sistem de educație performant, autostrăzi. Și exact asta ne propunem!

În bugetul pe anul 2021, investițiile vor crește până la 60,8 miliarde de lei, cu peste 7 miliarde de lei mai mult decât în 2020, în condițiile în care procentul și suma finală alocate investițiilor anul trecut au fost cel mai mare din ultimii 10 ani.

„Pesediștii susțin mincinos că acesta este un buget de austeritate. Este fals, acesta este un buget al dezvoltării. Cum să discutăm despre austeritate când noi injectăm 7% din PIB în economie? Și încă un lucru de necombătut: în 2020, guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a dus către investiții cu 10 miliarde de lei mai mult decât guvernele socialiste în 2019, an în care a fost o creștere economică globală”, conchide deputatul Bogdan Bola.

Foto: Facebook/Bogdan Bola

Citește și:

Deputatul Bogdan Bola, interesat de aplicarea Legii privind Fundațiile pentru Tineret

Bogdan Bola, deputat PNL: Amenajarea spațiului maritim, o prioritate pentru Dobrogea

Bogdan Bola: Master Planul Hidraulic al Deltei va apăra viețile oamenilor și biodiversitatea

1 COMENTARIU

  1. Banii ,,confiscati” pensionarilor, ii vireaza PNLeprele astea pe toti in plata PENSIILOR SPECIALE!!!! Ca asa-i in democratie! Intai alesii si klica lor de HOTI ,,speciali” iar restul…praful de pe toba!! Mizeria asta aruncata-n obrazul celor mai necajiti romani este scanteia care-n curand va aprinde valvataia ca la Ordonnta 13 a lui ciordache! Pana de Sfintele Paste maturam tara de PNLeprele astea mincinoase si IPOCRITE!! Alta cale de-a ne salva Nu avem..

    Uitati aici teatru, circ, minciuna si IPOCRIZIE dusa la extrem de un politruk de doua parale! Si stie ca minte…Toti stiu ca nu-i decat o farasa si-o minciuna ordinara dar el si ei, puterea actuala corupta pana-n maduva oaselor isi joaca rolul ca sa ne tina ocupati si adormiti ca sa poata ramana la butoanele puteri sa a ne fure! Mai rau si mai mult..
    https://www.facebook.com/sapunarunini/videos/2898856717056286

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments