6.1 C
Constanța
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate Constanța, județul în care oamenii mor, iar ISU face comisii de verificare

Constanța, județul în care oamenii mor, iar ISU face comisii de verificare

O nouă tragedie, aceeași poezie pe care o recită ISU Dobrogea: „a fost constituită o comisie de verificare”. Cu alte cuvinte, o să treacă timpul, o să uitați.

O femeie s-a aruncat azi de la etajul 6, dintr-un apartament cuprins de flăcări, situat pe bulevardul Mamaia din Constanța. Mașina ISU Dobrogea, care avea în dotare o scară (din cele trei pe care le au la nivelul întregului județ), a ajuns după producerea incidentului. Mai mult, aflăm de la oficialii ISU că saltea (pernă) pneumatică nu mai au în dotare din anul 2015, iar plasă de siguranță văd și ei doar în filmele americane.

Oamenii mor, ISU Dobrogea se bâlbâie în explicații, face o comisie de verificare și totul se acoperă sub un strat de praf amestecat cu uitare și nepăsare. Și nu este primul caz petrecut în județul Constanța. Amintim aici elicopterul SMURD prăbușit în lacul Siutghiol, când nu a pornit motorul bărcii celor de la ISU, sau copilul de 6 ani înecat la Pecineaga pentru care ISU nu avea echipament de scufundare pentru a căuta cadavrul în bazine toxice.

Nimeni din cadrul ISU Dobrogea nu a ieșit vreodată public să spună că nu au în dotare anumite echipamente necesare salvării de vieți. Nimeni nu a ieșit să spună câte solicitări au făcut către DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) pentru a primi aceste echipamente. Tăcearea lor este confirmarea complicității la un sistem care nu salvează vieți, ci supraveghează moartea. Și nu este vina noastră, a plătitorilor de taxe și impozite că ISU Dobrogea merge la „cazuri” în curul gol, fără dotări. Dacă ele trebuiau să existe, atunci cine este vinovat că nu sunt?

O femeie s-a aruncat azi de la etajul 6, iar reacția „salvatorilor” a fost una aproape pasivă. Un accident se petrecuse în fața lor, iar ei cunoșteau deznodământul: femeia va muri. Scara a ajuns după ce corpul zăcea pe ciment. Venise tocmai din Palas, un cartier aflat la marginea orașului, deși ISU are sediul central și în mijlocul municipiului, destul de aproape de locul unde s-a produs tragedia.

Desigur, sunt cazuri in care intervenția celor de la ISU salvează vieți, mai ales în cazul accidentelor rutiere, dar să nu uităm că exact acesta este scopul lor: intervenția în cazuri de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

„Trenul bordel” Constanța – Techirghiol – Eforie Sud

Vara anului 1930 avea să aducă în atenția autorităților din stațiunile de pe litoral o situație mai puțin întâlnită: în trenurile care circulau pe...

Teatrul de Stat Constanța intră în realitatea virtuală. Primul spectacol, duminică

Deși realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaștem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea...

Cristina Rizea, despre finanțarea schitului Prodromu: „Cu un milion de euro se poate construi o creșă”

Parlamentarii au dezbătut zilele acestea proiectul inițiat anul trecut de PSD pentru finanțarea schitului Prodromu din muntele Athos. România dă bani de la bugetul...

Primărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Ordinul se execută, nu se discută. Cam așa a crezut amiralul (ales primar) că va reuși să implementeze un nou Regulament al parcărilor în...

Recent Comments