ADD Constanța a plătit 16.000 de euro pentru imagine unei firme ce are conexiuni cu SRI, PSD și Gabriel Comănescu

Risipirea banilor constănțenilor de către Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a Județului Constanța continuă. Binecuvântată de Mihai Lupu (Consiliul Județean ) și Vergil Chițac (Primăria Constanța), ADD, condusă de Ana-Maria Vătămanu, aruncă zeci de mii de euro pe o imagine contrafăcută, fără nicio legătură cu realitatea.

Deși au trecut aproape doi ani de la înființare și a avut pe mână mai multe milioane de lei, bani publici, ADD nu a reușit nici măcar să aibă un site. Cu toate acestea, au risipit zeci de mii de euro pe imagine, PR, birouri de presă, comunicate etc.

Citește și: Manipulare ieftină, marca Lupu & Vătămanu, pe tema banilor alocați prin „Anghel Saligny”

Ana-Maria Vătămanu își vede liniștită de tot acest „shopping”, fără să fie deranjată cu vreo întrebare venită din partea lui Mihai Lupu sau Vergil Chițac. Dovadă stă și achiziția făcută de ADD în luna noiembrie 2022: servicii de comunicare, informare și publicitate integrată în valoare de aproximativ 16.000 de euro. Durata contractului: 2 luni (8.000 de euro/lună). Firma care a câștigat acești bani este Amicom Revolution SRL, copilul mai mic al Amicom Consulting&Strategy SRL.

Amicom
Achiziția publică făcută de ADD în nov. 2022

Achiziția serviciilor de imagine făcută de Ana-Maria Vătămanu în noiembrie 2022 vine după ce aceeași ADD a cheltuit peste 52.000 de euro în numai șase luni pe aceleași servicii de imagine. Așadar, aproape 70.000 de euro a risipit din banii noștri „blonda care salvează județul” pentru a-și creiona o imagine cât mai bună în spațiul public deși rezultatele concrete ale ADD Constanța, după aproape doi ani, nu se văd decât în declarații publice sau în proiecte rămase pe hârtie.

Citește și: De ce o laudă Mihai Lupu pe Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD. Angajații CJC, subordonați vicepreședintelui Enciu, criticați

Explicațiile ADD

Dobrogea Live a cerut încă din decembrie 2022 explicații cu privire oportunitatea cheltuirii a 16.000 de euro pentru servicii de imagine și comunicate, mai ales că acestea nu sunt sesizabile în spațiul public..

După aproape două luni, ADD Constanța ne-a transmis că serviciile solicitate timp de două luni, și plătite cu 8.000 euro/lunar, au vizat redactarea și diseminarea unor comunicate de presă în media locale și naționale (Dobrogea Live nu a primit niciodată vreun comunicat de presă al ADD n.red.), birou de presă în numele ADD, consultanță în comunicare și media map cu acoperire națională.

În continuare, ADD ne-a transmis o listă întreagă de activități pe care le poate desfășura conform statutului, listă pe care este inclusă și promovarea județului, nu a imaginii personale.

Amicom, conexiuni cu PSD, SRI și Comănescu

Conform Hotnews și Rise Project, Amicom este o societate comercială cu conexiuni în sfera SRI, PSD și a omului de afaceri Gabriel Comănescu (GSP), binecunoscut în județul Constanța.

Firma Amicom Consulting & Strategy (Radu Mihai Florin 40%, Radu Iulia 20%, Rogobete Costena-Cristina 40%) deține 95% din Amicom Revoluțion SRL, firma care a încasat 16.000 de euro în două luni pentru a scrie niște comunicate de presă (pe care nu le-a văzut nimeni) sau să facă informare (?) și publicitate integrată pentru ADD.

Rise Project a scris despre relația dintre Amicom și grupul petrolier al lui Gabriel Comănescu. Tot Amicom este compania mamă pentru altă firmă de comunicare – Digitix Media SRL, care a fost înființată de Radu Petrescu, directorul de comunicare al GSP (Grup Servicii Petroliere).

Digitix Media este deținută în cote egale de Amicom și de firma Maahs Digital SRL. Maahs Digital este deținută în cote egale de Horațiu Iancu (fiul lui Iulian Iancu PSD) și de Mihai-Ionuț Pop care la 24 de ani a înființat o firmă alături de Gabriel Comănescu (UGM Energy Trading). Celor doi li s-a alăturat Ristea Priboi, fost ofițer SIE.

Digitix a avut sediul în aceeași clădire cu Just News Media SRL (Jurnaliștii.ro), fosta firma a lui Ovidiu Marincea, actualul purtător de cuvânt al SRI și consilier pe comunicare al directorului SRI. Datele ROTLD arată că atât domeniul de internet jurnaliștii.ro, cât și amicom.ro au la adresa de contact a registrantului aceeași adresă de email: webmaster@digitix.ro, care ar fi fost vechea adresa de email a firmei Digitix Media SRL, atunci când aceasta era deținută de Radu Petrescu.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza