Manipulare ieftină, marca Lupu & Vătămanu, pe tema banilor alocați prin „Anghel Saligny”

Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADD) este înființată din voința lui Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și a lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. Constănțenii finanțează această asociație condusă de Ana-Maria Vătămanu, un personaj sosit de nicăieri și numit în funcție de Mihai Lupu. Președintele CJ nu a explicat niciodată unde a descoperit-o pe A.M. Vătămanu și ce l-a determinat să o numească președinte.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Județul Constanța era „șocat” de informația difuzată cu surle și trâmbițe că CJ Constanța a obținut o finanțare de 140 de milioane de lei „prin două proiecte-cheie realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă”. Finanțarea este asigurată de Guvern prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Concret, Guvernul va aloca acești bani pentru proiectul de modernizare a DJ 393, tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa (97.007.314.27 de lei) și proiectul de modernizare a DJ 391, tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința (42.992.685.73de lei).

Citește și: Primăria Constanța a finanțat anul trecut cu 770.000 de lei o Asociație care nu a făcut nimic pentru oraș

Doamna Vătămanu nu a ratat ocazia de a le reaminti angajaților din Consiliul Județean Constanța, plătiți să facă proiecte, că sunt incompetenți: „Se pot face lucruri de amploarea asta, în beneficiul întregii comunități, cu echipe suple, dar extrem de bine pregătite și de determinate, așa cum are Asociația. Ceea ce în foarte puține cazuri putem vorbi despre reușitele aparatului administrativ”, a mai subliniat Ana-Maria Vătămanu pe pagina ADD de Facebook.

O manipulare ieftină

Pe 22 iulie, Ministerul Dezvoltării publica listele cu proiectele selectate pentru a fi finațate prin „Anghel Saligny” pentru județele Constanța, Suceava, Dolj, Bacău.

Astfel, dacă privim și finanțările primite de Consiliile Județene ale acestor județe vom vedea că aceași bani s-au obținut fără să fie nevoie de o asociație plătită din bani publici care dublează un departament al CJ Constanța doar pentru că așa a vrut Mihai Lupu.

CJ Suceava a primit prin intermediul „Anghel Saligny” suma de 140 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri județene. Exact cât a primit și CJ Constanța. Deci, nimic deosebit în afară de voința politică a celor care au împărțit sumele.

cj suceava

Și Consiliul Județean Dolj a primit, în aceeași zi, prin același program, exact suma de 140 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor.

CJ dolj

Și în cazul CJ Bacău, ce să vezi, suma alocată de Ministerul Dezvoltării este tot de 140 de milioane de lei.

CJ Bacau

Cu alte cuvinte, Consiliul Județean Constanța obținea aceași bani și dacă realiza cele două proiecte (vom vedea cât de bine realizate sunt) cu aparatul administrativ propriu pe care doamna Vatămanu nu încetează să-l facă „incompetent” ori de câte ori are ocazia.

Manipularea ieftină cu care cei doi încearcă să convingă lumea de „eficiența” ADD, o asociație finanțată cu bani publici, dovedește lipsa de respect pe care cei doi o au față de oamenii acestui județ. Mai mult, ADD dă dovadă de lipsă de transparență atunci când vine vorba de banii constănțenilor pe care-i cheltuie în campanii de imagine despre care doamna Vătămanu nu prea are chef să vorbească.

Citește și: De ce o laudă Mihai Lupu pe Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD. Angajații CJC, subordonați vicepreședintelui Enciu, criticați

Urmărește-ne pe:

Doneaza