0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateVergil Chițac, recompensat cu 10 milioane de lei pentru votul dat lui...

Vergil Chițac, recompensat cu 10 milioane de lei pentru votul dat lui Florin Cîțu

Guvernul demis al României a decis să bage mâna în pușculița de rezervă a statului și să recompenseze oamenii PNL care l-au ales ca președinte de partid pe premierul demis Florin Cîțu.

Citește și: 41 de parlamentari liberali cer refacerea coaliției de guvernare cu Ludovic Orban premier

În schimb, primăriile conduse de primari ai PSD și chiar de primari PNL (care nu l-au susținut pe Cîțu) vor primi sume derizorii, aproximativ 50.000 de lei/administrație publică.

În total, PSD a primit aproximativ 20-25% din suma alocată. În schimb, comunele conduse de primari de la PNL au primit sume considerabil mai mari, cele mai multe fiind în jurul a 400.000 de lei per comună, de opt ori mai mult decât comunele PSD, spun cei de la România Liberă.

Citește și: De ce l-a susținut Emil Boc pe Florin Cîțu. 400 de milioane de lei, la mijloc. Dezvăluirea făcută de un deputat liberal

Județul Constanța, unde tabăra PNL condusă de Bogdan Huțucă a întors armele împotriva lui Ludovic Orban, a primit cea mai mare sumă: 71.437.000 de lei. Vă reamintim că doar Vergil Chițac (foto deschidere – primarul Constanței) și Mihai Lupu (președintele Consiliului Județean Constanța) și-au anunțat încă de la început susținerea pentru Florin Cîțu.

În consecință, Vergil Chițac a fost recompensat cu 10.000.000 de lei, iar Valentin Vrabie, primarul municipiul Medgidia (PNL), a primit 23.000.000 de lei.

Citește și: Curtea de Conturi a descoperit la Primăria Medgidia abateri financiare de peste 15 milioane de lei. Lista plăților nelegale

Oraș Techirghiol a primit suma de 5.000.000 de lei, comuna Ion Corvin – 5.000.000 de lei, comuna Mihail Kogălniceanu – 7.000.000 de lei, comuna Poarta Albă – 5.000.000 de lei.

în schimb, orașul Năvodari a primit 100.000 de lei, lucru care l-a înfuriat pe primarul Florin Chelaru (PSD). „Premierul demis al României, Florin Cîțu, continuă bătaia de joc și umilirea cetățenilor care nu au altă vină decât că nu fac parte din #echipacâștigătoare din PNL”, spune edilul.

„Practic, acest odios fost premier plătește, cu 1 miliard de lei din bani publici, inclusiv din taxele și impozitele cetățenilor din Năvodari, factura către primarii PNL care l-au sprijinit în bătălia internă din partid”, spune Florin Chelaru.

Citește și: Constanța, orașul unde coșurile de gunoi sunt mai scumpe decât viața oamenilor

Cele mai populare

Recent Comments