0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPoliticăDe ce l-a susținut Emil Boc pe Florin Cîțu. 400 de milioane...

De ce l-a susținut Emil Boc pe Florin Cîțu. 400 de milioane de lei, la mijloc. Dezvăluirea făcută de un deputat liberal

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a fost unuol dintre susținătorii lui Florin Cîțu în bătălia pentru șefia PNL. Ce l-a determinat să-l susțină pe actualul premier, explică un deputat liberal.

Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța, povestește un episod petrecut la malul mării, al cărui protagonist este chiar Emil Boc.

„Când a venit la Constanța, în calitate de invitat la alegerile județene ale PNL, primarul Clujului, Emil Boc, i-a transmis lui Ludovic Orban că e supărat pe el că nu i-a dat de la Guvern cam 400 de milioane (și ceva mărunțiș) pentru a avea Clujul metrou.”

Citește și: Constanța, orașul unde coșurile de gunoi sunt mai scumpe decât viața oamenilor

Bogdan Bola se întreabă cum s-au simțit în acel moment primarii constănțeni, care încă au „ulițe de piatră în comune și chiar orașe, care nu au gaze sau canalizare?”

„Oare, pe 25 septembrie, s-au gândit că, prin votul dat, vor contribui direct pentru metroul de la Cluj și nu pentru comunitățile proprii?”

Deputatul Bogdan Bola mai spune că, așa cum stau lucrurile în acest moment, „fondurile se vor duce (din nou) cu precădere către Ardeal, în timp ce alte regiuni istorice, precum Dobrogea, vor fi văduvite de finanțarea unor proiecte atât de necesare pentru comunitățile locale.

Timpul ne va arăta dacă am avut sau nu dreptate, dar tot va fi pe „cheltuiala” noastră.Până una alta, mâine vom vedea mai clar ce urmează. Cu toate că există o frică generalizată, în acest moment, că unii parlamentari liberali vor vota moțiunea, acest lucru nu se va întâmpla.

Onoarea și tradiția ne împiedică să facem acest lucru…așa cum pe 25 septembrie ne-a împiedicat să votăm un dezastru previzibil pentru partidul și doctrina în care noi credem. Și în timp ce comunitățile locale dobrogene sunt subdezvoltate și subfinanțate în continuare, chiar și proiectele pe cultură, măcar cu metroul ăla să ne plimbăm și să ne spunem că totul este ok pe viitor.”

sursa foto: FB/Florin Cîțu

Citește și: Bogdan Bola: Proiectul Legii Pescuitului este susținut de o instituție europeană

Cele mai populare

Recent Comments