0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitate41 de parlamentari liberali cer refacerea coaliției de guvernare cu Ludovic Orban...

41 de parlamentari liberali cer refacerea coaliției de guvernare cu Ludovic Orban premier

41 de parlamentari ai PNL au transmis o scrisoare deschisă în care solicită refacerea coaliției de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR în jurul lui Ludovic Orban.

Citește și: Stelian Ion (USR PLUS): Florin Cîțu, o marionetă folosită pentru reglări de conturi în PNL

Iată textul scrisorii, care a fost publicată de Bogdan Bola, deputat PNL de Constanța:

„România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată ieri cu demiterea Guvernului de către Parlament. Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice.

Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății românești.

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului. Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane.

Citește și: De ce l-a susținut Emil Boc pe Florin Cîțu. 400 de milioane de lei, la mijloc. Dezvăluirea făcută de un deputat liberal

Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare.

Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc: soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față conjuncturii extreme în care se află România!

Imperativul social actual se află în contradicție flagrantă cu orice tentativă de tergiversare în identificarea unor noi soluții de guvernare. Orice actor politic sau instituțional care acționează pentru perpetuarea incertitudinii politice și a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală față de toți cetățenii României.

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile.

Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului.

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice.

Facem apel la maturitate politică și înțelepciune din partea tuturor actorilor politici și parlamentarilor Partidului Național Liberal, precum și din partea celorlalte formațiuni politice parlamentare care și-au exprimat dorința de a continua guvernarea alături de PNL, prin susținerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

Aceasta este scrisoarea deschisă, trimisă ieri de 41 de parlamentari liberali, în speranța că mai există cea mai mică dorință de a rezolva real această criză. Iar poza de mai jos este făcută acum patru ani, în vremea în care ne chinuiam (o mână de oameni) si construiam împreună, nu distrugeam și mânjeam tot ce mai reprezintă azi conceptul de „liberalism” în România.”

Citește și: Constanța implementează proiectele lui Făgădău. Ale lui Vergil Chițac se lasă așteptate

Semnatarii scrisorii deschise:

Corneliu Olar Deputat
Sorin Bumb Senator
Ioan Cristina Senator
Adrian Miuțescu Deputat
Dănuț Bica Senator
Cătălina Ciofu Deputat
Elena Hărătău Deputat
Ioan Cupșa Deputat
Diana Morar Deputat
Ovidiu Iosif Florean Senator
Alexandru Popa Deputat
Cristina Vecerdi Deputat
Dumitru Flucuș Deputat
Adrian Oros Senator
Sabin Sărmaș Deputat
Bogdan Bola Deputat
Gabriel Plăiașu Deputat
George Scarlat Deputat
Onuț Atanasiu Deputat
Nicolae Giugea Deputat
Ion Iordache Senator
Luminița Barcari Deputat
Alexandru Kocsis Deputat
Sorin Năcuță Deputat
Daniel Gheorghe Deputat
Ervin Molnar Deputat
Alexandru Nazare Deputat
George Ionescu Deputat
Constantin Șovăială Deputat
Christine Tellmann Deputat
Costel Barbu Deputat
Claudiu Chira Deputat
Claudia Banu Senator
Iulian Mihai Bîca Senator
Ion Ștefan Deputat
Ionel Dancă Deputat
Raluca Ioan Senator
Violeta Alexandru Deputat
Antonel Tănase Deputat
Viorel Badea Senator
Valentin Făgărășian Deputat

Cele mai populare

Recent Comments