25.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăPrimării DobrogeneConstanța implementează proiectele lui Făgădău. Ale lui Vergil Chițac se lasă așteptate

Constanța implementează proiectele lui Făgădău. Ale lui Vergil Chițac se lasă așteptate

Deocamdată, proiectele promise de administrația Vergil Chițac (PNL) se lasă așteptate. Până atunci, ajung în stadiul de execuție proiectele inițiate de fostul edil – Decebal Făgădău (PSD).

Citește și: Constanța, orașul unde coșurile de gunoi sunt mai scumpe decât viața oamenilor

Primarul Municipiului Constanța a anunțat astăzi că bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect inițiat de veche administrație locală condusă de Decebal Făgădău.

Vergil Chițac și directorul general al Electrogrup, Daniel Farmache, au semnat marți, 5 octombrie, contractul de execuție a proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”.

„Am semnat astăzi un contract extrem de important pentru Constanța. Vom reconfigura total peste 4 kilometri de tramă stradală. Se vor executa lucrări complexe care vizează carosabilul, traseele pietonale, pistele de biciclete, stațiile de autobuz, mobilierul urban sau iluminatul public. Totul pentru a crește calitatea vieții locuitorilor”, spune edilul.

Citește și: Liderii PSD Constanța: Este o crimă. Vergil Chițac, responsabil de tragedie

Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de 26.182 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de 3.198 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.048 m.

Citește și: Lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța vor fi finalizate la timp

Investițiile în amenajări urbane cuprind: 15 stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4: „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile”.

Valoarea totală a proiectului este de 69.800.962,02 de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei.

FOTO: Primarul Vergil Chițac și directorul general al Electrogrup, Daniel Farmache sursa: Primăria Constanța

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments