Vergil Chițac, aceleași afaceri ca și Făgădău. Festival dat pe mâna unei firme dintr-un sat, fără angajați

Vergil Chițac risipește banul public din bugetul Constanței către aceleași firme preferate și de predecesorul său, Decebal Făgădău. Acum vom vorbi despre festivalul de muzică ce se desfășoară în Poarta 1 (13-15 august).

Pentru festivalul KIMARO, Primăria Constanța a scos din buzunar 795.000 de lei fără TVA. Banii i-a încasat o firmă din satul Rucăr (județul Argeș), fără nici un angajat, o firmă care, se pare, trăiește dor când administrațiile constănțene fac evenimente.

Citește și: Firma inculpatului Ciorbă, soțul avocatei Laura Vicol, face sponsorizări pentru administrația Chițac

„Festivalul este organizat de Primăria Constanța, în parteneriat cu Kiss FM, Magic FM și Rock FM, între 12 și 15 august, în parcarea de la Poarta 1. Timp de 4 zile, evenimentul va reuni, sub același concept muzica electronică, pop, rock și rap, fiecare seară fiind dedicată unui gen muzical”, se laudă primăria.

Doar că, în acte, cel puțin în contractul prezentat public de municipalitate, Primăria Constanța NU are nici un parteneriat cu posturile de radio mai sus menționate. Are semnat un contract de prestări servicii de organizare eveniment „Spectacole Estivale Constanța –  2021”. În acest contract, nici măcar numele festivalului – KIMAO – nu este menționat, el neavând nicio legătură cu orașul deoarece este un acronim al celor trei posturi de radio.

Citește și: Cum a decis administrația Chițac să cumpere coșuri de gunoi „ca-n Londra”, în valoare de peste 3.000 de lei bucata

Firmă fără angajați

SC Best Sing Events SRL a fost aleasă de administrația Chițac să ne bucure sufletele trei zile în Poarta 1. În schimb, firma fără angajați, cu sediul în satul Rucăr, va primi 795.000 de lei plus TVA. Contractul a fost semnat pe 6 august, iar joi, 12 august, deja răsunau muzicile în Poarta 1. Așadar, firma fantomă are o capacitate de organizare fantastică.

Administratorul și asociatul unic al firmei este un anume Gheorghe Mihai Alexandru, individ imposibil de găsit.

Afaceri și cu Făgădău

Doar Decebal Făgădău și administrația din 2019 a Constanței l-au găsit deoarece în urmă cu doi ani , firma SC Best Sing Events SRL a fost declarată câștigătoare cu suma de 1.779.159 de lei fără TVA pentru organizarea Festivalului „ONE”.

În acel moment, firma din Rucăr avea un angajat și avea un cod CAEN principal „activități de consultanță pentru afaceri și management”, iar cifra de afaceri cumulată în perioada 2012 (anul înființării) – 2018 de 315.000 de lei, adică mai puțin de un sfert din contractul câștigat de la primăria Constanța.

Citește și: Chițac, acuzat că o ia pe urmele lui Nicușor Constantinescu

În anul 2019, după ce a încasat banii de la Primăria Constanța, Best Sing Events SRL a raportat o cifră de afaceri de 616.000 de euro, cu un profit net de 112.000 de euro.

În spatele aceste firme, în 2019, se afla o altă societate comercială, SC Media Group Services International SRL, administrată de Florin Ciobică, omul care conducea mai multe posturi naționale de radio, printre care Kiss FM și Rock FM.

sursa foto: FB/Scufundam amiralul

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Ai Caline,mai Gavrilaș când învățați să faceți jurnalism și nu partipriuri,pe doi lei cărei primești,ori cele radiouri, n-au treabă cu festivalul ori tăticu lor este in forma?

Comments are closed.

Doneaza