TOP-ȘTIRIChițac, acuzat că o ia pe urmele lui Nicușor Constantinescu

Chițac, acuzat că o ia pe urmele lui Nicușor Constantinescu

Publicația „Dobrogea Live” a prezentat problema de legalitate a proiectului propus de primarul Vergil Chițac în cea mai recentă ședință de Consiliu Local. Încheierea unui acord de cooperare între municipalitate și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT-CT), privind implementarea programului „Constanța, Capitala Tineretului din România 2021-2022”, a trecut cu votul consilierilor.

Consilierii locali au decis că “Municipiul Constanța se obligă să sprijine financiar acțiunile desfășurate în cadrul Programului Capitala Tineretului”. Practic, Primăria se antepronunță și desemnează pe FONT-CT ca fiind câștigătorul unui concurs de proiecte care încă nu a fost organizat.

CITEȘTE ȘI: Chițac împinge în CL un proiect ilegal. Edilul angajează Primăria să finanțeze un program prin antepronunțare | Dobrogea Live

În data de 26 aprilie, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a semnat acordul de preluare a titlului “Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”, alături de viceprimarul Constanței – Ionuț RUSU, președintele Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța – Ionuț BARBU, președintele Consiliului Tineretului din România – Gabriel CARNARIU, președintele Federației Tinerilor din Cluj – Tudor OGNER și directorul de marketing și comunicare al Băncii Comerciale Române – Ionuț STANIMIR.

Cițac, pe urmele lui Nicușor Constantinescu

Modul în care s-a aprobat inițiativa primarului în ședința de Consiliu Local i-a determinat pe reprezentanții Federației Tinerilor din Constanța (FTC) să solicite prefectului să oprească finanțarea fără concurs de proiecte a programului “Capitala Tineretului din România”, prin intermediul unei hotărâri de consiliu local care garantează acordarea unui sprijin financiar evenimentului Summitul Tinerilor.

Finanțarea directă și garantată a Summitului Tinerilor, fără să fi existat un concurs de proiecte, așa cum este prevăzut în lege, este o încălcare flagrantă a dispozițiilor Legii nr. 350/2005”, spun cei din FTC.

Practic, administrația condusă de Vergil Chițac, se arată în comunicatul FTC, „o ia pe urmele lui Nicușor Constantinescu, care decidea din pix alocări discreționare, cu încălcarea Legii nr. 350/2005, motiv pentru care a fost condamnat penal în dosarul “Fundația Fantasio” la 8 ani de închisoare.”

Andrei-Mihai Tănase, președintele FTC spune că ani la rând, Constanța a fost un centru de corupție. „Administrația Mazăre a ignorat cu desăvârșire drepturile elevilor, până când AEC a obținut acordarea lor prin lupte mari. În acest moment ne aflăm într-un punct de cotitură, un moment în care noua administrație vrea să permită persoanelor care au jucat un rol important în furtul patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist să își extindă influența pe Constanța, ba mai mult, să le acorde bani nelegal. FTC nu se va arăta pasivă la aceste mișcări și vom lua toate măsurile legale pentru a le opri.”

FOTO: Ionuț Barbu, viceprimar, semnează acordul – sursa FB/Constanța-Capitala Tineretului din România

Urmărește-ne pe:

Doneaza