0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăTOP-ȘTIRIDupă 20 de ani, au demarat lucrările de finalizare a celei mai...

După 20 de ani, au demarat lucrările de finalizare a celei mai controversate clădiri din Peninsulă

Construcția cu aspect de șantier din piața Ovidiu a intrat zilele acestea, după 20 de ani, în etapa lucrărilor de finalizare a clădirii.

Conform autorizației de construire, pusă la dispoziția „Dobrogea Live”, beneficiarul imobilului mai avea la dispoziție doar patru luni pentru demararea lucrărilor până la expirarea valabilității documentului.

Clădirea, care va avea o suprafață desfășurată de aproape 4.000 mp, va avea regim de înățime S+P+7E+M (subsol, parter, 7 etaje și mansardă).

Tot din autorizația de construire aflăm că imobilul va găzdui 13 unități locative, iar valoarea investiției se ridică la 3,2 milioane lei.

Totodată, proprietarul este obligat să-și amenajeze locuri de parcare, întrucât acestea „se vor asigura în afara circulațiior publice”, așa cum prevede certificatul de urbanism eliberat de Primărie.

Cum pe terenul de vecin, cuprins între clădre și restaurantul Pizzico, s-a organizat șantierul aferent construcției, deducem că aceea va fi și suprafața pe care proprietarii imobilului o vor amenaja ca parcare.

Clădirea din piața Ovidiu nr. 4-5 este proprietatea firmei Oro Invest, ai căror acționari sunt cetățenii greci Skantzikas Ioannis și Gioxas Antonios, care desfășoară numeroase afaceri în Constanța, în sectoarele imobiliare și construcții.

Până să ajungă la actualii proprietari, construcția care a fost ridicată la începutul anilor 2000 a mai fost tranzacționată de patru ori.

Contactați de publicația noastră, beneficiarii imobilului nu au dorit să ofere detalii suplimentare referitoare la cea mai controversată construcție din zona veche a Constanței.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments