17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Primării Dobrogene Primăria Tulcea va economisi 11.000 de lei/an. Banii sunt luați de la...

Primăria Tulcea va economisi 11.000 de lei/an. Banii sunt luați de la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, propune un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care va face economii la buget de 11.000 de lei anual.

Ștefan Ilie a inițiat proiectul de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Tulcea nr. 149/30.06.2011 privind acordarea de ajutoare financiare unor familii din municipiul Tulcea, cu prilejul împlinirii a 50 ani de căsătorie. Votul final aparține consilierilor locali care se vor reuni miercuri, 28 aprilie, în ședință.

Așa cum se arată în coraportul întocmit de Ștefana Zibileanu (director DAPS) și Alina Antonescu (drector executiv), până în anul 2020, primăria cheltuia aproximativ 11.000 de lei anual pentru a premia cuplurile care împlineau 50 de ani de căsătorie (250 de lei/cuplu).

În anul 2020 nu s-au mai acordat aceste premii din cauza pandemiei, banii mergând către domeniul sănătății.

Cele două semnatare propun revocarea HCL 149/201, prin care cuplurile primeau câte 250 de lei la împlinirea a 50 de ani de căsătorie, deoarece, spun ele, nu vor „să afecteze echilibrul financiar” al primăriei.

În referatul de aprobare a proiectului, primarul Ștefan Ilie spune că municipalitatea își propune să vină cu soluții mult mai bune pentru „problemele vârstinicilor”, de parcă 50 de ani de căsătorie ar fi o „problemă”.

Ca atare, primarul arată că în bugetul pe 2021 sunt prevăzute 37,7 milioane de lei pentru asistență socială, dintre care 7,1 milioane pentru integrarea persoanelor defavorizate din zonele Dalas și Neptun, 645.000 de lei pentru studii de fezabilitate în vedere construirii a două creșe, 541.000 pentru programul „Suntem aici-ambulanță socială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments