CulturăSEAS 2022 a ajuns la final. Erwin Șimșensohn: „Pentru Constanța evenimentele culturale...

SEAS 2022 a ajuns la final. Erwin Șimșensohn: „Pentru Constanța evenimentele culturale sunt o nevoie”

„SEAS – STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie-august 2022” s-a încheiat. Proiectul cultural a fost organizat de Teatrul de Stat Constanța, finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal al proiectului a fost Primăria Municipiului Constanța.

Festivalul a cuprins peste 40 de spectacole, piese de teatru și concerte și este văzut drept un real succes atât de organizatori, dar mai ales de constănțenii și turiștii care au luat parte la reprezentanții. Reprezentațiile au avut loc la Teatrul de Vară Soveja și în parcul Arheologic din centrul orașului.

În finalul stagiunii, Erwin Șimșensohn, Directorul Teatrului de Stat Constanța, a susținut, miercuri, 31 august, o conferință de presă în care a prezentat rezumatul spectacolelor.

„Cred că a însemnat un semn foarte clar că e un loc care are nevoie de cultură, de spectacole de expoziții, de o anumită efervescență culturală pentru că e un spațiu viu, un oraș plin de oameni doritori de așa ceva. E un public foarte bun. Cred că pentru Constanța, nu doar acest eveniment, ci în general evenimentele culturale sunt o nevoie și este important ca ele să crească de la an la an. Eu sper din suflet să devină o tradiție. Nu doar Stagiunea Estivală, dar să ne și întoarcem la ideea de festival, dar e cu totul alt profil. Una este să ai o Stagiune întinsă pe două luni, pe perioada verii, care este outdoor. Are caracteristicile lui un astfel de eveniment, dar cred că este nevoie de reîntoarcere și la un festival de 10 zile care să aibă spectacole indoor”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza