CulturăSala Teatrului de Stat Constanţa se redeschide cu o premieră de William...

Sala Teatrului de Stat Constanţa se redeschide cu o premieră de William Shakespeare

Pentru prima dată după jumătate de an, Sala Teatrului de Stat Constanţa se redeschide cu o premieră de William Shakespeare, Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19.00, Este vorba despre PREMIERA spectacolului „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Premiera deschide stagiunea teatrală 2020 – 2021. O a doua reprezentație este programată duminică, 6 septembrie, la aceeași oră.

Montarea de la Constanța a fost realizată cu decorul Andreei Săndulescu, costumele Alexandrei Mâzgăreanu, lighting design-ul gândit de Daniel Klinger, muzica lui Alexandru Suciu și mișcarea scenică sub îndrumarea coregrafei Baczó Tünde

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. O veţi putea vedea şi pe Tânăra speranţă de la Gala Premiilor Gopo din acest an, Cătălina Mihai, care joacă în travesti. Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, dar şi doi actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare” – Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu.

Potrivit organizatorilor, „Doi tineri din Verona” este o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Avon – cum este supranumit Shakespeare. Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. „O altă cultură” devine,  în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene.

Alexandru Mâzgăreanu, regizorul spectacolului, a fost nominalizat anul acesta la premiile UNITER, la secțiunea Cea mai bună regie, pentru spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, montat la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ.

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar spectacolele Teatrului de Stat Constanța se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus, conform legii.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza