Politica liberală este mai presus de interesele oamenilor, în Primăria Constanța

Înființarea unei treceri de pietoni pe bulevardul Regina Elisabeta poate fi orcând un studiu de caz despre cum politica este pusă mai presus de om în administrația condusă de Vergil Chițac (PNL).

Apropierea alegerilor schimbă în fiecare zi comportamentul primarului Vergil Chițac și a camarilei care a pus stăpânire pe Primăria municipiului Constanța. De la primarul online, cu care ne-am obișnuit timp de doi ani, a devenit, brusc, primarul-conferință de presă, iar de la arogantul de serviciu s-a transformat în omul care, teoretic, ascultă vocea „poporului”.

Citește și: După doi ani de mandat, Chițac se preface interesat de opinia constănțenilor

Pentru că mai vrea să conducă primăria încă patru ani, iar pentru asta are nevoie de votul oamenilor, Chițac a dat tonul schimbării strategiei de comunicare a Primăriei. De exemplu, luni, 12 decembrie, administrația locală anunța că „Suntem receptivi la nevoile constănțenilor. Primăria Municipiului Constanța demarează astăzi lucrările de amenajare a unei treceri de pietoni pe bulevardul Regina Elisabeta, în proximitatea treptelor de acces de la Acvariu”.

Postarea primăriei făcută în 12 decembrie 2022

Un lucru minunat, necesar și util, mai ales dacă citim în continuare comunicatul primăriei care ne informează că această trecere de pietoni se face „în urma solicitărilor primite de la cetățenii care locuiesc și tranzitează zonă”.

Populism, nu receptivitate

Doar că, realitatea din spatele acestei treceri de pietoni este cu totul alta și dovedește că Primăria nu este deloc receptivă la nevoile constănțenilor, ci actele sale sunt populiste și născute din dorința de a acumula capital electoral.

Așa cum se vede în imaginea de mai jos, pe 9 martie 2021, Primăria Constanța a primit o sesizare prin care se solicita, printre altele, reînființarea a două treceri de pietoni pe bulevardul Regina Elisabeta.

Postare din martie 2021

Deoarece solicitarea a rămas fără niciun rezultat, „nevoile constănțenilor” în martie 2021 necontând pentru administrația Chițac, ideea a fost preluată de consilierii locali ai USR. „În luna septembrie 2021, în urma numeroaselor sezizări venite din partea cetățenilor din Zona Peninsulară a orașului, consilierii USR Constanța au depus o solicitare către Comisia de Circulație”, spune Florin Cocargeanu, care este și viceprimar.

Citește și: USR Constanța va reanaliza protocolul cu PNL și cere reîntregirea atribuțiilor viceprimarului Cocargeanu

Așa cum se vede în imaginea de mai jos, în septembrie 2021, acesta solicită înființarea mai multor treceri pentru pietoni pe bulevardul Regina elisabeta. În 11 ianuarie 2022, Comisia de Circulație din primărie, condusă chiar de Vergil Chițac, îi răspunde viceprimarului că solicitarea a primit aviz nefavorabil.

Așadar, „nevoia constănțenilor” este veche de cel puțin un an și jumătate. Poate Primăria ar trebui să explice de ce atunci nu a fost posibil să se realizeze trecerea de pietoni, dar acum, când mai avem mai puțin de doi ani până la alegeri, se poate?

Răspuns la solicitarea USR – ianuarie 2022

Urmărește-ne pe:

Doneaza