Consulul Austriei la Constanța: Cancelarul Nehammer este văzut în țara sa ca un fel de Vadim Tudor

Respingerea aderării României la spațiul Schengen este o decizie jalnică, un derapaj punctual al unui politician care este privit în țara sa ca un fel de Vadim Tudor, a declarat pentru “Dobrogea Live” consulul onorific al Austriei la Constanța, Marius Mihail Puiu.

“Decizia de a respinge aderarea României la spațiul la Schengen nu este dreaptă și reprezintă un derapaj politic punctual al unui politician care își dorește aplauze la el acasă, “în curtea școlii”. Karl Nehammer este privit la el acasă ca un fel de Vadim Tudor. Orice partid extremist, prin definiție duce la extreme. Domul Nehammer a pus Austria într-o poziție delicată nu doar față de România, ci și față de celelalte țări”, spune consulul onorific.

Puiu a subliniat că opunerea cancelarului față de aderarea României la spațiul nu reflectă poziția Austriei, iar motivul invocat de Nehammer este neverosimil.

“După părerea mea, Austria a avut și are o politică pro România. Motivul invocat este unul jalnic. Ca să acceptăm acest argument legat de migrație trebuie să ne uităm la Italia, Grecia, Croația, țări mult mai vulnerabile față de migranții din Orientul Mijlociu. Sunt documente oficiale care arată că vorbim de mai puțin de 3% dintre imigranți despre care s-ar putea spune că au traversat România”, arată diplomatul român.

El consideră că la baza blocării accesului României la spațiul Schengen stau rațiuni politice interne, nu ingerințe ale Federației Ruse, așa cum se speculează.“Nu cred că domnul Nehammer are o agendă separată pe care i-o înmânează Rusia, ar însemna o sinucidere politică”, a mai spus consulul onorific al Austriei la Constanța.

Sursa foto: Forbes România

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza