25.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăActualitateUSR Constanța va reanaliza protocolul cu PNL și cere reîntregirea atribuțiilor viceprimarului...

USR Constanța va reanaliza protocolul cu PNL și cere reîntregirea atribuțiilor viceprimarului Cocargeanu

USR Constanța are în vedere reanalizarea protocolului de guvernare locală încheiat cu PNL, pe fondul nerespactării înțelegerilor stipulate în parteneriat, a declarat pentru “Dobrogea Live” președintele filialei locale USR, Dumitru Caragheorghe.

Potrivit acestuia, organizația va solicita “partenerilor” din Primărie și echilibrarea atribuțiilor viceprimarilor, în condițiile în care în vara acestui an, lui Florin Cocargeanu i s-a retras mai mult de jumătate din prerogativele cu care a fost învestit la începutul mandatului.

“Luăm în calcul să purtăm discuții pentru ca protocolul să fie rediscutat, reanalizat. De asemenea, dorim să regândim inclusiv atribuțiile viceprimarului și toate responsabilitățile vizavi de această așa-zisă guvernare locală, în care, teoretic ar trebui să fim parteneri egali. Să vedem cum percepe fiecare dintre părți acest act de guvernare locală, să vedem dacă acesta este echilibrat între cei doi parteneri, dacă există respect reciproc. În prezent, acest lucru nu se întâmplă. Au fost lansate deja aceste idei în discuțiile pe care le-am avut cu PNL. Cred că în primul trimestru al acestui an trebuie să ajungem la o soluție pe aceste subiecte”, a explicat șeful USR Constanța.

Amintim că în luna iulie Vergil Chițac i-a retras viceprimarului USR nu mai puțin de 7 din cele 11 atribuții, printre ele numărându-se “spațiile verzi”, “amenajări urbane” sau “autorizare agenți economici”. În același timp, viceprimarul PNL Ionuț Rusu a rămas cu atribuțiile neatinse.

În noiembrie 2020, filialele constănțene ale partidelor USR și PNL au semnat un acord de colaborare care vizează implementarea unei strategii comune de guvernare locală în cadrul Primăriei Constanța.

Cele mai populare

Recent Comments