12.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăActualitatePlajă sălbatică, protejată de lege, călcată de ATV-uri

Plajă sălbatică, protejată de lege, călcată de ATV-uri

În condițiile în care plaja de la Corbu este inclusă în patrimoniul natural al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), prin declararea ei ca zonă umedă de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor de apă, o societate comercială închiria ATV-uri turiștilor, pentru a se plimba cu ele în aria protejată de lege.

În urma constatării acestui fapt, inspectorii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au amendat cu suma de 12.500 lei societatea comercială și au impus încetarea activității. Totodată, inspectorii ARBDD au dispus scoaterea de îndată a ATV-urilor din perimetrul protejat.

„Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este inclusă în reţeaua europeană de arii naturale protejate, fiind declarată în întregime sit Natura 2000, atât ca Sit de importanţă comunitară (SCI) cât şi ca Arie Specială de Protecţie Avifaunistică (SPA), datorită frumuseţii şi bogăţiei zonei şi varietăţii de biotopuri şi resurse, care o fac unică nu numai în Europa ci şi în cadrul ecosistemelor deltaice ale lumii. Aceste zone găzduiesc habitate de interes comunitar care trebuie menţinute într-o stare de conservare favorabilă deoarece conferă condiţii de dezvoltare, hrănire şi popas pentru multe specii de păsări”, se arată într-un comunicat al ARBDD.

Sursă foto: ARBDD

Cele mai populare

Recent Comments