Marea NeagrăOrganizatorii Neversea au blocat accesul la mare, deși sunt obligați să lase...

Organizatorii Neversea au blocat accesul la mare, deși sunt obligați să lase liber un culoar de 5 m de la apă

Organizatorii festivalului Neversea (4-7 iulie), care se desfășoară pe o suprafață de plajă de 110.000 mp din Constanța, au blocat total accesul între linia apei și faleză, deși în acordul semnat între firmă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) se stipulează că trebuie asigurată libera circulație a persoanelor pe un culoar de 5 metri de la mare.

Citește și: „Jeleuri” pentru NEVERSEA. Cum a fost posibil ca o fetiță de 3 ani să ajungă drogată la spital

Neversea SRL, firma care organizează evenimentul, a restricționat accesul liber pe toată lățimea plajei cu garduri care pătrund aproximativ 10 m inclusiv în apa mării, în condițiile în care instalațiile de orice fel peste linia apei sunt permise doar cu avize și aprobări speciale, complicat de obținut.

Articolul 11 al acordului semnat între cele două părți prevede că ’’se va asigura permanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungimea subsectoarelor de plajă menționate, corespunzătoare unei lățimi de 5 m de la linia apei, în vederea (…) asigurării liberului acces la malul mării a persoanelor’’.

Extras din acordul semnat între Neversea SRL și ABADL

Întrebat de ce permite încălcarea acordului de către Neversea SRL, directorul ABADL, Hristu Uzun a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ că articolul care obligă organizatorul să nu blocheze accesul la mare a fost o ’’scăpare’’ și că Festivalul este ’’un eveniment cu totul deosebit’’, sugerând că pentru acesta Administrația ar putea renunța la intransigența din contract.

Directorul ABADL a adăugat că, în urma sesizării publicației noastre, a însărcinat o echipă de inspectori să trateze cu organizatorii evenimentului să dezinstaleze gardul pe sectorul de plajă aferent a 5 m de la linia mării pe perioada zilei, până la ora 18.

Însă Uzun nu poate deroga dispoziția din actul administrativ, care prevede clar că accesul liber la mare trebuie permis pe lățimea de 5 m ’’permanent’’, așa cum am arătat mai sus.

La baza clauzei din acord stă articolul 5 din OUG 19/2006, care prevede că operatorii de plajă au obligația ’’să permită accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei’.

Ioana Chereji, șefa Comunicării a festivalului Neversea nu a dorit să ofere un punct de vedere legat de subiect.

De altfel, reprezentanții Neversea au refuzat să comenteze și pentru materialul publicat de ’’Dobrogea Live’’ în urmă cu două săptămâni, în care am arătat că Apele Române și Primăria Constanța au pus plaja la dispoziția organizatorului prin încălcarea legii.

Îți recomandăm și:

Urmărește-ne pe:

6 COMENTARII

 1. Si in alti ani organizatorii au facut la fel. Gardurile imense erau puse cativa metrii in apa marii.
  Aproape toti care administreaza plaje incalca legea si au ajuns sa nu mai lase turistilor si localnicilor plaje la liber ci doar niste culoare unde se calca lumea in picioare. E mai profitabil sa platesca amenzi caci castiga mai mult din închirierea șezlongurilor.
  Localnicii au ajuns sa nu se mai poata bucura de plaja la liber! Acele culoare unde se ingramadesc oamenii sunt umilitoare. Vitele in strainatate sunt mai bine tratate.Traiesc cu speranta de la an la an sa se remedieze situatia.

 2. Ei se cred stăpânii pe tot acum cu festivalurile astea. Fac ce vor ei și nimeni nu i sancționează pentru că își iau șpăgi colosale de la ei. Iar presa comercială in majoritatea ei acoperă la tv toate incidentele care apar in timpul festivalului spunând că toate persoanele care au fost prinse drogate au fost de la „un festival” nu de la Neversea că sa nu le facă reclamă negativă.

 3. Noi suntem de vina pt ca nu ne revoltam, nu facem nimic in nicio privinta.
  Nu avem nevoie de astfel de festival. Avem nevoie de libertate nu de garduri, droguri, prostitutie si spalare de bani.
  Pana nu iese poporul in strada cu furcile ca la rascoale sa i omoare pe acestia care ne conduc, nu vom ajunge la o viata mai buna. Furcile pe toti nemernicii care ne conduc si dupaia sa vedem daca mai vrwa vreunu sef de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza