Justiție„Jeleuri” pentru NEVERSEA. Cum a fost posibil ca o fetiță de 3...

„Jeleuri” pentru NEVERSEA. Cum a fost posibil ca o fetiță de 3 ani să ajungă drogată la spital

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au anunțat că sâmbătă, 6 iulie, au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Reținerea lui are legătură directă cu informația apărută zilele trecute: o fetiță de 3 ani a ajuns drogată la Spitalul Județean Constanța.

DIICOT Constanța susține că, din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, inculpatul a deținut și oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conținând THC (Tetrahidrocannabinol).

Citește și: Plaja pe care se desfășoară Festivalul Neversea a fost pusă la dispoziția organizatorului prin încălcarea normelor legale

Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat cu ocazia deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulți și copii, bărbatul a deținut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, „un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea și investigații medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conținut de THC”, spun procurorii.

„Jeleuri” pregătite pentru Neversea FOTO: DIICOT

Anchetatorii arată că, în cursul cercetărilor, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conțin drogul de risc, iar cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului a fost identificată și ridicată o cantitate de canabis, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, din investigații a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfășoară în municipiul Constanța”, spune DIICOT. Reamintim, în aceste zile se desfășoară în Constanța festivalul NEVERSEA.

Inculpatul urmează să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și:


Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza