12.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăActualitateO comunitate de 14.000 de constănțeni dă ponturi cu controalele din autobuze....

O comunitate de 14.000 de constănțeni dă ponturi cu controalele din autobuze. Șeful CT Bus este membru de trei ani

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

O comunitate formată din două grupuri prezente pe Facebook, care cumulează aproape 14.000 de membri, anunță în timp real acțiunile controlorilor din autobuzele din Constanța.

Pagina Facebook “6 controlu RATC” (+6.700 membri) a fost înființată cu doi ani în urmă, iar “Controale CT BUS” este un grup vechi de patru ani și numără peste 7.100 de membri.

Interesant este că al doilea grup se bucură de mai bine de trei ani de prezența unui membru de vază – chiar șeful companiei de transport public al Constanței, Bogdan Niță.

L-am contactat pe directorul CT Bus pentru a ne acorda opinia sa în legătură cu activitatea acestui grup, însă ne-a comunicat că nu știe de existența comunității și ne-a rugat să îl sunăm în următoarea zi pentru a-i lăsa răgaz să se pună în temă cu subiectul. Niță nu a mai răspuns apelurilor “Dobrogea Live”.

L-am rugat pe unul dintre administratorii grupului “Controale CT BUS” să ne spună cum își explică prezența șefului CT BUS în controversata comunitate. “Minte că nu știe de noi, Niță este pe grup. Ne spionează, exact asta face!”, a afirmat reprezentantul paginii de Facebook.

Acesta ne-a expus ideea care a stat în spatele înființării unui grup care își alertează membrii asupra traseelor pe care se desfășoară controale ale angajaților fostului RATC.

„Ideea a plecat de la dorința mai mult sau mai puțin rebelă a tinerilor de a răspunde modului, uneori, abuziv al controlorilor de a-și îndeplini sarcinile de serviciu. Sigur, acest comportament aparține trecutului, odată cu dezvoltarea grupului, dar și cu avansul tehnologic în ceea ce privește mijloacele de înregistrare audio-video, comportamentul acestora s-a îndreptat semnificativ. Rolul actual al grupului este acela de a mediatiza controalele, de a le face cunoscute tocmai pentru ca cei prinși fără bilet, abonament sau legitimație sa nu mai aibă nicio scuză. Si credeți-ne, sunt destui. De asemenea, pe grup sunt prezenți, pe lângă mulți tineri călători din oraș, directorul CT BUS, personalul de control, personal auxiliar al companiei, cât și polițiști locali, astfel încât, întreaga activitate este monitorizată, ceea ce duce la un act de control fără abuzuri și fără incidente”, a declarat administratorul paginii “Controale CT BUS”.

De asemenea, acesta a precizat că, în prezent, un alt rol al comunității este acela de a sublinia importanța măsurilor de protecție si prevenire a răspândirii COVID-19 în mijloacele de transport în comun.

Sursa foto: Facebook „6 controlu ratc”

Citestște și: Primăria Constanța vrea să cumpere 150 de autobuze „ecologice”, dar consultă și variante poluante

Cele mai populare

Recent Comments