ActualitateISC: Primăria Mangalia a emis ilegal autorizațiile pentru cele două clădiri de...

ISC: Primăria Mangalia a emis ilegal autorizațiile pentru cele două clădiri de pe faleza orașului. Inspectoratul afirmă că va notifica Prefectura în vederea inițierii unei eventuale acțiuni în instanță

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) afirmă că cele două clădiri pe care proprietarul Hotelului Corsa din Mangalia le ridică pe faleza orașului au fost edificate fără autorizații de construire valabile, se arată într-un răspuns al instituției, solicitat de consilierul județean Semiran Abdurefi, și pus la dispoziția ’’Dobrogea Live’’.

Potrivit documentului, Primăria Mangalia a emis autorizații de construire fără ca beneficiarul investiției, firma Eco Corsa, să fi obținut în prealabil acordul Agenției pentru Protecția Mediului, respectiv avizul Apelor Române.

Șantierele Eco Corsa

Aprobarea celor două instituții este obligatorie, întrucât mai multe prevederi legale interzic atât înstrăinarea falezei, cât și construirea pe ea.

În documentul semnat de șeful ISC Constanța se precizează că instituția va notifica Prefectura în vederea inițierii unei eventuale acțiuni în instanță, însă este greu de crezut că prefectul Silviu Coșa se va îndrepta împotriva primarului Mangaliei, întrucât este evidentă protecția pe care reprezentantul Guvernului în regiune o conferă grupurilor de interese din județ.

Răspuns ISC

Proiectul imobiliar de pe faleză prevede edificarea a două clădiri P+1 cu funcțiunea spațiu comercial și spații de cazare în fața Hotelului Corsa, deținut de beneficiarii șantierului, soții Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru, finii fostului primar Zanfir Iorguș.

Soții Becheru au primit în concesiune terenul de pe faleză în 1996, anul în care nașul celor doi, Iorguș, a debutat la conducerea Primăriei.

Subliniem că patru acte normative stabilesc că plajele și falezele reprezintă domeniu public al statului, bun inalienabil (detalii aici).

Publicația noastră a prezentat neregulile de pe faleza Mangaliei încă de anul trecut, când reprezentantul USR, a semnalat ilegalitățile către mai multe instituții.

Sursa foto/document: Semiran Abdurefi

Urmărește-ne pe:

Doneaza