Primării DobrogeneLa presiunea ISC, primarul Mangaliei recunoaște că șantierul din fața hotelului Corsa este...

La presiunea ISC, primarul Mangaliei recunoaște că șantierul din fața hotelului Corsa este ilegal, după ce inițial afirmase că are autorizație

Primarul Mangaliei, Radu Cristian a admis că șantierul deschis în fața Hotelului Corsa de pe faleza orașului este înființat ilegal, după ce, inițial, edilul afirmase că investitorii au autorizații de construire pentru două vile (detalii aici).

Radu Cristian a fost nevoit chiar să sancționeze firma Eco Corsa, însă numai după ce Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) i-a cerut socoteală, în urma unei solicitări depuse de consilierul județean Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia.

Răspuns Primăria Mangalia către ISC (sursa Semiran Abdurefi)

În urmă cu o lună, publicația noastră arăta cum proprietarii hotelului Corsa din Mangalia au început săparea fundațiilor pentru două vile chiar pe faleza orașului, terenuri intabulate abuziv în mandatul primarului Zanfir Iorgus, și concesionate ulterior către finii săi, Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru.

Aceștia intenționau să ridice două clădiri cu etaj pe faleza din fața Hotelului Corsa pe un teren de 428 mp și unul de 347 mp, ambele aflate în domeniul public al statului, după cum ne-a transmis Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, care a refuzat să avizeze proiectul, întrucât legea interzice atât înstrăinarea, cât și construirea pe faleze și taluzuri.

La acel moment l-am întrebat pe Radu Cristian dacă Primăria Mangalia a emis Autorizație de Construire pentru cele două vile.

“Nu ar fi construit (soții Becheru n.r.) dacă nu aveau Autorizație de Construire”, a răspuns edilul.

Distrugerea falezei a fost semnalată în urmă cu două luni de Abdurefi, care a solicitat Gărzii de Mediu Constanța verificarea legalității șantierelor. În urma controlului, instituția a constatat că acestea sunt ilegale, motiv pentru care proprietarii Eco Corsa au fost sancționați cu amenda maximă de 60.000 lei.

După cum am amintit mai sus, soții Becheru au primit în concesiune terenurile în 1996, anul în care nașul celor doi, Iorguș, a debutat la conducerea Primăriei.

Menționăm că nu mai puțin de patru acte normative stabilesc că plajele și falezele reprezintă domeniu public al statului, bun inalienabil (detalii aici).

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza