2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateÎPS Teodosie, reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

ÎPS Teodosie, reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

De „Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi”, stabilită prin Legea nr. 23/2015, Asociația VeDem Just a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma recentelor declaraţii ale ÎPS Teodosie la adresa femeilor.

ÎPS Teodosie a făcut mai multe declarații controversate la adresa femeilor, joi, într-o emisiune radio:

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nici-o femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

Comunicatul Asociației VeDem Just:

„Asociația VeDem Just anunță publicul că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei la un post de radio în data de 6 mai 2021. Aceasta, mai ales că astăzi marcăm Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi stabilită prin Legea nr. 23/2015.

Membrii asociației VeDem Just consideră discriminatorii aceste declarații făcute de un înalt cleric român ortodox și membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și solicită CNCD constatarea comiterii contravenției prevăzute de dispozițiile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată.

Ținând cont de eforturile la nivel național și la nivelul Uniunii Europene, de implementare a strategiilor de promovare a drepturilor și combatere a discriminării de orice natură, considerăm că este foarte important ca declarațiile și informațiile emise de reprezentanții instituțiilor și entităților publice să conțină informații corecte, neutre, de susținere a acestor drepturi, iar comunicările în spațiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments