31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăPolitică„Groparii” PSD Constanța vor în Parlament. Ambii au promis că se retrag...

„Groparii” PSD Constanța vor în Parlament. Ambii au promis că se retrag dacă oamenii nu-i votează la locale

Politicienii au memorie scurtă, iar declarațiile din campania electorală țin exact cât ține și campania. Apoi uită tot și fac contrariul. Este cazul lui Decebal Făgădău și Felix Stroe, șefi ai PSD Constanța (unul la municipiu, altul la județ).

În campania electorală de la alegerile locale de anul acesta, Decebal Făgădău susținea sus și tare că el nu are nevoie de centură de siguranță și mizează totul pe o singură carte: aceea că va fi ales din nou în funcția de primar. De aceea, spunea Făgădău, numele lui nu se regăsește pe lista consilierilor locali și nu se va regăsi pe lista PSD Constanța la parlamentare.

Pe 27 septembrie, constănțenii l-au votat pe Vergil Chițac (PNL) ca primar, Făgădău ieșind abia pe locul al treilea în preferințele oamenilor.

Felix Stroe, președintele filialei județene a PSD, a candidat la șefia Consiliului Județean Constanța. Deși nu a avut un adversar politic redutabil din partea PNL, Stroe a pierdut alegerile. La câteva zile după aflarea rezultatului, acesta a demisionat și din funcția de director general al RAJA SA invocând faptul că vrea să se odihnească.

Locul de odihnă și tratament pentru Felix Stroe va fi Parlamentul României deoarece este primul pe listele de la Senat a PSD Constanța. Și Stroe, la fel ca Făgădău, anunțase în campania electorală din septembrie că nu-l interesează un post de parlamentar. „Dacă nu voi fi ales președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, nu voi pleca: nici senator, nici deputat, locul meu este aici, la Constanța”.  S-a răzgândit.

Propunerile PSD Constanța pentru Senat:

1. Felix Stroe

2. Liviu Brăiloiu

3. Daniel Georgescu (primarul comunei Limanu)

4. Ştefan Mihu

5. Gâju Mariana (primarul comunei Cumpăna)

6. Gheorghe Manta (primarul comunei Chirnogeni)

7. Gabriela Iacobici (primarul comunei Grădina)

Propunerile PSD Constanța pentru Camera Deputaţilor:

 1. Horia Ţuţuianu
 2. Cristina Dumitrache
 3. Decebal Făgădău
 4. Lucian Lungoci
 5. Vişan George
 6. Radu Babuş
 7. Tănase Nicolae
 8. Mărioara Cojoc
 9. Mihai Soare (primarul comunei Siliştea)
 10. Vlădescu Luminiţa
 11. Silviu Gârea
 12. Adriana Gheorghe
 13. Florin Chelaru (primarul orașului Năvodari)

sursa foto: FB/Felix Stroe

Cele mai populare

Recent Comments