Abonații RAJA plătesc una dintre cele mai scumpe ape din țară. Lista națională a prețurilor la apa potabilă

Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) Constanța este unul dintre operatorii de servicii de apă și canalizare cu tarifele cele mai mari din România.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a publicat lista tarifelor aprobate pentru operatorii regionali de apă și canalizare, la data de 31 iulie 2020.

Tarifele acestora sunt împărțite în două: prețul unul mc de apă potabilă, produsă, transportată și distribuită și prețul unui mc de apă care trece prin canalizare epurare.

RAJA, compania condusă de Felix Stroe, președintele PSD Constanța și candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean, este pe locul trei la cele mai scumpe astfel de servicii, dacă adunăm prețul mc de apă potabilă și canalizare/epurare.

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

La capitolul apă potabilă, RAJA este pe locul 6 național la cea mai scumpă apă, constănțenii scoțând din buzunar 4,96 de lei (exclusiv TVA) pentru un metru cub. Înaintea Constanței se situează Compania de Apă Arieș Turda (5,02 lei), Compania Județeană Apa Serv Neamț (5,07 lei), Compania de Apă Buzău (5,14 lei), AQUAVAS Vaslui (5,22 lei) și Hidro Prahova Ploiești (5,01 lei).

În schimb, cea mai ieftină apă potabilă din țară este plătită de abonații Aparegio Gorj (2,69 lei) și Apanova Ploiești (2,91 lei).

La capitolul canalizare/epurare, constănțenii plătesc companiei RAJA 4,36 de lei pe metru cub de apă, ceea ce face ca RAJA să fie pe locul 2 național la cele mai scumpe astfel de servicii. Ne întrece doar Compania Arieș Turda (4,76 lei). La polul opus, cele mai ieftine servicii de canalizare/epurare le are Euroapavol Voluntari (1,11 lei) și Apa Nova Ploiești (1,26 de lei).

raja preturi

sursa foto deschidere: FB/RAJA

Urmărește-ne pe:

3 COMENTARII

Comments are closed.

Doneaza