2.4 C
Constanța
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăActualitateBolt a lansat în Constanța serviciul de închirieri trotinete. Harta zonelor de...

Bolt a lansat în Constanța serviciul de închirieri trotinete. Harta zonelor de amplasare

Compania estoniană Bolt a lansat în Constanța primul serviciu integrat de închiriere de trotinete electrice din oraș, unde a adus sute de unități, număr care ar putea fi suplimentat, a declarat pentru „Dobrogea Live” Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

„Am introdus deja în oraș mai multe sute de trotinete. La fiecare lansare, propunem un număr inițial de vehicule, pe care îl ajustăm ulterior, în funcție de modul și de gradul în care acestea sunt utilizate. În toate orașele în care am lansat până acum serviciul, a trebuit să suplimentăm flota inițială. Sperăm că la fel se va întâmpla și la Constanța, dar acum este prea devreme să facem o estimare viabilă”, a spus reprezentantul Bolt în România.

Pentru a putea folosi noul serviciu, în primul rând trebuie descărcată aplicația Bolt, unde utilizatorul va introduce datele unui card bancar.

Clienții bolt trebuie să aibă 16 ani împliniți.

Trotinetele vor fi amplasate în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul oraşului, în zona marcată pe hartă, în aplicaţie. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi penalizat cu suma de 150 de lei.

0,6 lei pe minut

Deblocarea trotinetelor Bolt costă 2 lei, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea și pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute.

Trotinetele electrice Bolt ating o viteză maximă de 25 km/h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Consultă aici harta cu zonele în care sunt amplasate trotinetele.

Cum funcționează

Aplicația are integrată o hartă unde poți vedea toate trotinetele disponibile. De asemenea, poți rezerva o trotinetă pentru 10 minute, astfel încât să nu ți-o ia nimeni înainte. Pentru deblocarea trotinetei trebuie scanat codul QR pe care îl vezi pe mâner.

După înheierea cursei, se va apăsa “Încheie cursa” în aplicație, iar cardul va fi debitat automat. Prima dată când vei folosi o trotinetă, vei găsi un mic tutorial în aplicație. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a acestora și cum să fie parcate în siguranță la final.

Bolt mai este disponibil și în București și Cluj, Constanța fiind al treilea oraș în care compania a lansat acest serviciu.

Trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în prezent pentru utilizatorii din Portugalia, Spania, Suedia, Norvegia, România, Polonia, Slovacia, Cehia, Estonia, Letonia și Lituania.

2 COMENTARII

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments