Pandemia de COVID-19 îi determină pe profesori să-și regândească modul de predare a materiei. Un astfel de exemple este Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța unde inclusiv orele de religie se desfășoară altfel.
Elevii clasei a XII-a A ai Colegiului Militar au fost antrenați de profesoara de religie-ortodoxă, Nicoleta Adriana Argatu, într-o competiție interactivă, folosind tehnologia digitală.
„Din dorința de a păstra un nivel ridicat al procesului de învățare – predare – evaluare, am aplicat o metodă centrată pe elev prin care aceștia au învățat, au descoperit, au sintetizat și recunoscut informațiile necesare conținutului didactic cerut. Printr-un joc educativ, QR Treasure Hunt, elevii au avut de descoperit indiciile așezate cu grijă în parcul colegiului.
În echipe de câte doi, folosind telefoanele mobile, elevii au citit codurile, au identificat întrebările și apoi au descoperit răspunsurile. Activitatea a fost organizată sub forma unei competiții. Întreaga clasă s-a implicat, rezultatele foarte bune demonstrând succesul acestei metode, într-o perioadă în care este impusă distanțarea fizică pentru a ne proteja sănătatea”, spune profesoara Nicoleta Argatu.