0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPrimării DobrogeneFirma care construiește casa fratelui lui Teo Hira a câștigat trei contracte...

Firma care construiește casa fratelui lui Teo Hira a câștigat trei contracte de la RAEDPP într-o singură lună

Coincidență sau nu? Exact în clipa în care Vasile Hira își construiește o casă cu o societate comercială, această societate câștigă trei contracte într-o lună de la RAEDPP Constanța, regie condusă de Teo Hira, fratele beneficiarului locuinței.

Vasile Hira a obținut autorizația de construire nr. 1044/4.08.2020 pentru a ridica o locuință individuală S+P+1-2E pe strada B.P. Hașdeu din municipiul Constanța. Conform panoului de informare publică de la acest imobil, firma care se ocupă de lucrări este SC Disan Expert SRL. Termenul de finalizare a casei este 22.08.2022.

Casa în construcție a lui Vasile Hira

SC Disan Expert SRL a apărut în peisajul public anul acesta când a câștigat trei contracte într-o singură lună cu RAEDPP Constanța, Regie care este condusă chiar de Teo Hira, fratele lui Vasile Hira. Cele trei contracte, în valoare totală de 145.390,94 de lei (fără TVA), au vizat lucrări de reabilitare a două toalete publice din municipiul Constanța.

De observat că RAEDPP Constanța a ales să „spargă” această sumă în trei contracte diferite, deși perioada de realizare a lucrărilor și obiectul acestora a fost similară.

Cum a apărut în peisaj SC Disan Expert

Conform unui răspuns transmis de RAEDPP Constanța, la solicitarea „Dobrogea Live”, SC Disan Expert a avut primele contracte cu Regia anul acesta (de când aceasta se află sub conducerea lui Teo Hira), în perioada 2010 – 2020 neexistând nici un fel de relație comercială între cele două entități.

Achiziția directă privind reparațiile la toaleta publică din Piața Griviței a fost lansată inițial pe SEAP (8 februarie 2021), valoarea estimată a lucrărilor fiind de 70.133,93 de lei (fără TVA). Au fost depuse 9 oferte, dar, spun cei de la RAEDPP, „niciuna nu era conformă din punct de vedere tehnic, întrucât nu au respectat cerințele din caietul de sarcini.”

Interior toaleta reabilitată Piața Griviței foto: Raedpp

În consecință, pe 12 februarie 2021, RAEDPP a trecut la procedura achiziției directe prin solicitare de oferte ferme de la trei societăți comerciale „care desfășoară constant activități într-o piață de profil, în funcție de lucrarea solicitată prin referatul de necesitate”.

Citește și: Constanța investește 239.000 de lei în supravegherea cartierului inființat de Radu Mazăre

S-au depus trei oferte ferme dintre care două au fost conforme cu documentația tehnică și caietul de sarcini și una nu. RAEDPP a aplicat criteriul de selecție „prețul cel mai mic” și astfel firma SC Disan Expert SRL a fost aleasă câștigătoare cu suma de 70.124,80 lei, fără TVA (cu 9,13 lei mai puțin decât preconiza REDPP). Totul s-a desfășurat cu rapiditate dacă ținem cont că pe 22 februarie se încheia contractul între RAEDPP și SC Disan Expert SRL.

Pentru cealaltă investiție, lucrări de reparații la Grupul Sanitar Piața Tomis III-Complex Major Comprest, apreciată la o valoare de 50.492,46 de lei fără TVA, RAEDPP Constanța a ales tot procedura achiziției directe prin solicitare de oferte ferme, tot de la trei societăți comerciale care desfășoară activități pe piața de profil.

Toaletă publică reabilitată Piața Tomis III foto: Raedpp

Au fost depuse trei oferte dintre care „două inacceptabile întrucât au depășit valoarea estimată a achiziției, contractul fiind încheiat (în data de 18 martie) cu cel de-al treilea ofertant a cărui ofertă a fost acceptată – SC Disan Expert SRL”, transmite RAEDPP. Oferta Disan Expert a fost de 50.484,63 lei, fără TVA, cu 7,83 de lei mai mica decât era gata să ofere RAEDPP.

Citește și: Anchetă internă la RAEDPP Constața. 4,7% din locuințele ANL, atribuite angajaților, foștilor angajați și copiilor acestora

Așadar SC Disan Expert SRL a intrat abia acum în portofoliul RAEDPP Constanța, iar pe lângă cele două contracte de renovare a toaletelor publice, RAEDPP i-a încredințat (17 martie) și contractul de Lucrări de reparații conductă canalizare Piața Tomis III, Complex Amea II, în valoare de 24.781,51 lei fără TVA.

SC Disan Expert SRL este deținută de Constantin Berdilă și Victor Sîmboteanu, iar în anul 2019 a avut o cifră de afaceri de 28,8 milioane de lei.

Ce spune Teo Hira

Întrebat de reporterii Dobrogea Live despre această ciudată coincidență, Teo Hira a declarat: „Nu am cunoștință dacă această companie execută lucrări pentru fratele meu! RAEDPP contactează lucrări sau prestări servicii prin Compartimentul Achiziții Publice prin proceduri stipulate în legea 98/2016”.

Teo Hira – directorul RAEDPP Constanța sursa foto:FB/Teo Hira

Am solicitat și SC Disan Expert SRL un punct de vedere referitor la contractele cu RAEDPP și cu familia Hira, dar până la ora publicării articolului nu am primit nici un răspuns.

sursa foto deschidere: FB/Teo Hira

Citește și: RAEDPP Constanța a renovat două toalete publice cu 145.000 de lei

Cele mai populare

Recent Comments