Anchetă internă la RAEDPP Constața. 4,7% din locuințele ANL, atribuite angajaților, foștilor angajați și copiilor acestora

Din fondul total de 554 de locuințe ANL din Constanța, 26 sunt atribuite angajaților, foștilor angajați sau copiilor salariaților din Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța (RAEDPP).

Altfel spus, 4,7% dintre acualii și foștii angajați, precum și copii ai acestora dispun de locuințe ANL prin contracte de închiriere sau vânzare-cumpărare.

În prezent, numărul total al angajaților RAEDPP este de 107.

În esență, programul ANL, implementat de RAEDPP, a fost conceput să vină în ajutorul tinerilor între 18 și 35 ani care nu-și permit o locuință.

Printr-o comparație orientativă, raportând numărul constănțenilor cu vârsta cuprinsă înre 18 și 35 ani din municipiu la fondul de lucuințe ANL contractate, reiese că doar 0,9% dintre aceștia beneficiază de programul menit să ajute tinerii cu situație materială precară.

Anchetă internă la RAEDPP

Contactat de “Dobrogea Live”, noul director RAEDPP, Teo Hira a declarat că va demara în interiorul instituției o anchetă privind modul de atribuire a locuințelor distribuite prin programul ANL.

“Este situația pe care a găsit-o la câteva zile de la preluarea mandatului. În acest moment nu pot să emit o părere, însă am dat dispoziție către compartamentul de audit intern să desfășoare, începând cu săptămâna viitoare, o misiune pentru clarificarea situației. Cei însărcinați cu auditul vor avea sarcina de a verifica corectitudinea aplicării criteriilor de repartizare a locuințelor ANL”, a precizat proaspătul șef al Regiei.

O locunță ANL, jumătate din prețul pieței

Beneficiari care au legătură cu RAEDPP și dispun de contracte de închiriere sau vânzare-cumpărare:

  • 8 actuali angajați și 6 copii ai actualilor angajați
  • 7 foști angajați și 5 copii ai foștilor angajați

De asemena, potrivit surselor noastre, pe lista de priorități a RAEDPP se mai află două dosare ale copiiilor unui fost și unui actual angajat, care ar urma să fie aprobate.

Locuințele ANL sunt atribuite în urma depunerii unui dosar care trebuie să cuprindă situația socio-economică a solicitantului, care va fi evaluată pr baza unui barem de punctaje.

Teoretic, cu cât condiția socio-economică a tinerilor este mai precară, cu atât punctajul este mai mare, iar aceste cazuri ar trebui tratate cu prioritate.

Conform regulamentului, beneficiarul unui contract ANL poate cumpăra locuința după o perioadă de închiriere de un an.

Cu 2.996 lei mp, costul de achiziție al unei locuințe ANL este de aproximativ jumătate față de prețurile din piața liberă.

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. In sfarsit aflam si de situatia lui Stelian Ion seful de la Justitie, deci nu e singurul beneficiar ANL !

Comments are closed.

Doneaza