ActualitateEuroparlamentar în vizită la Constanța: Un oraș dezolant. Indolență din partea autorițăților...

Europarlamentar în vizită la Constanța: Un oraș dezolant. Indolență din partea autorițăților locale

Europarlamentarul USR-PLUS, Ramona Strugariu a vizitat week-endul trecut Constanța, oraș pe care l-a descris ca fiind dezolant și plin de gunoaie.

Parlamentarul european a declarat pentru “Dobrogea Live” că în scurta sa vizită în Constanța a fost surprinsă de lipsa de interes a autorităților locale față de potențialul orașului.

“M-am plimbat puțin prin Constanța și pot să spun că este un oraș dezolant, raportat la potențialul pe care îl are. Este lipsă de respect din partea Primăriei să lase clădirile din centrul orașului în starea asta. Clădirile astea sunt bunuri naționale, iar unele dintre ele, chiar universale. Ca autoritate locală nu ai dreptul să ai atitudinea asta față de bunurile comune. Este impardonabil. Am văzut orașe în Europa care nu aveau nici pe jumătate potențialul Constanței, dar au reușit să atragă milioane de vizitatori, au conceput o poveste cu puținul pe care îl aveau. Iar lucrurile astea cresc economia locală. Ce am vazut la Constanța este pur și simplu indolență”, a explicat Strugariu.

Citește și: Florin Călinescu: Orașul Constanța este praf și pulbere

Un coș de gunoi este până la urmă o cutie din tablă

De asemenea, aceasta a remarcat lipsa coșurilor de gunoi din oraș.

„Pe unde m-am plimbat, pe porțiuni foarte lungi era plin de gunoaie aruncate pe jos, și niciun coș de gunoi. Sub niciun standard nu este de acceptat să nu găsești un coș de gunoi pe o distanță așa mare. Nu se poate ca oamenii să înghită asemenea lipsă de interes din partea autorităților locale. Este de neacceptat ca într-o Românie europeană să nu ai unde arunca gunoiul. Un coș de gunoi este până la urmă o cutie din tablă, nu e vorba de cine știe ce investiție. Asta este indolență din partea autorităților”, a mai spus europarlamentarul, care a postat și pe pagina ei de Facebook o fotografie din apropierea plajei Modern, un cadru dominat de gunoaie.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza