-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateEpiscopia Tulcii suspendă procesiunea de Bobotează. Arhiepiscopia Tomisului, nu

Episcopia Tulcii suspendă procesiunea de Bobotează. Arhiepiscopia Tomisului, nu

Preasfințitul Visarion, episcopul Tulcii, se poziționează și de această dată în tandem cu recomandările autorităților civile și bisericești legate de combaterea răspândirii noului coronavirus și suspendă tradiționala procesiune de sfințire a apei pe faleza Dunării din Tulcea, potrivit unui comunicat al episcopiei. Inclusiv Patriarhia Română a transmis că anul acesta la slujba de Bobotează vor fi unele restricții.

Totodată, Preasfințitul Visarion a hotărât că în Episcopia Tulcii preoții vor săvârși în ziua de Bobotează, după Sf. Liturghie, slujba Sfințirii Mari a apei, iar credincioșii vor lua Aghiazma de la locașurile de cult, pentru a nu se crea aglomerare de credincioși pe faleză.

Citește și: Alianța USR PLUS-PNL-Vergil Chițac a început să scârțâie

Nu aceleași măsuri le ia și ierarhul de la Constanța, Ips Teodosie, care a anunțat că procesiunea de Bobotează se va desfășura la fel ca în anii trecuți, deoarece „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”, dar și pentru faptul că „slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași”, consideră Ips Teodosie, care așteaptă 10.000 de oameni la slujbă.

Primăria Constanța a anunțat marți că manifestarea religioasă de Bobotează va avea loc cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și se va desfășura pe traseul Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu deplasare spre bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, Portul Tomis, unde va fi săvârșită Slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

Cele mai populare

Recent Comments