-6.1 C
Constanța
luni, ianuarie 18, 2021
Acasă Primării Dobrogene Alianța USR PLUS-PNL-Vergil Chițac a început să scârțâie

Alianța USR PLUS-PNL-Vergil Chițac a început să scârțâie

Reprezentanții USR PLUS nu văd cu ochi buni numirile directe pe care primarul Vergil Chițac le-a făcut la început de mandat la Primăria Constanța. Iar nemulțumirile au apărut după ce a fost anunțat noul city manager.

Câteva numiri controversate pe care primarul Constanței le-a făcut în ultima vreme au stârnit reacții din partea USR PLUS. Noul arhitect șef al orașului (adus de la Eforie), prezența lui Horia Constantinescu (fost membru PSD, apropiat al familiei Adrian Năstase) în primărie și numirea Feliciei Ovanesian (consilier personal al edilului) în postul de city manager nu par a fi pe placul colegilor de alianță ai primarului Chițac.

„La concursul pentru postul de City Manager, organizat la Timișoara de Dominic Fritz, primarul susținut de USR PLUS, s-au prezentat peste 300 de candidați. Ca nu cumva să pățească la fel, primarul Constanței, Virgil Chițac și-a numit în această poziție buna prietenă, avocata Felicia Ovanesian, prin concurs de împrejurări.

Cu o bogată experiență în management și dezvoltare urbană durabilă, doamna Felicia Ovanesian va administra unul din cele mai mari orașe ale țării. Să fi preluat primarul Chițac această practică de la omologul său pesedist din Năvodari care a făcut la fel cu City managerul său?”, se întreabă parlamentarul USR PLUS Cristina Rizea.

Citește și: Bursele elevilor, mărul discordiei în Consiliul Local Constanța. Chițac: Nu e o chestiune serioasă

Și Cătălin Iacob, consilier local din partea USR PLUS, este nemulțumit de faptul că „află din presă” ce numiri în funcție face primarul Vergil Chițac.

„Constanța are un nou city manager. Am aflat și noi din presă. La fel ca în cazul arhitectului șef și al lui Horia Constantinescu. Aceste numiri aparțin primarului, iar consilierii USR PLUS nu au fost consultați înainte de a fi luate aceste decizii. Aparțin strict primarului municipiului Constanța. Pentru aceste poziții noi am fi avut o altă abordare de numire”, spune Cătălin Iacob. Acesta face referire la fapul că USR PLUS organizează concursuri de CV-uri pentru persoanele pe care le vor desemna în anumite consilii de administrație, concururi la care se pot înscrie orice fel de persoane interesate, nu doar cei din partid.

Citește și:

3 COMENTARII

  1. „La fel ca în cazul arhitectului șef și […]. Aceste numiri aparțin primarului, iar consilierii USR PLUS nu au fost consultați înainte de a fi luate aceste decizii.”

    USRistul Catalin Iacob stie foarte bine ca puteau face concursuri pana Joi dupa Miercurea-Ciuc. Blocau orasul pentru vreo jumatate de an (sau mai mult) si cam asta era singura „realizare”.
    Ipocrizia salveaza Romania. Liar by default.

  2. „La fel ca în cazul arhitectului șef și […]. Aceste numiri aparțin primarului, iar consilierii USR PLUS nu au fost consultați înainte de a fi luate aceste decizii.”
    USRistul Catalin Iacob stie foarte bine ca puteau face concursuri pana Joi dupa Miercurea-Ciuc. Blocau orasul pentru vreo jumatate de an (sau mai mult) si cam asta era singura „realizare”.
    Ipocrizia salveaza Romania. Liar by default.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Cătălin Țibuleac: „Taxa pentru pescuit sportiv în Delta Dunării este necesară”

Cătălin Țibuleac, fost guvernator al Deltei Dunării, este acum președintele Asociației de Management a Destinației Tursitice Delta Dunării (AMDTDD). Taxa de pescuit sportiv în Delta...

VIDEO: Mașină “ultra-inteligentă”, surprinsă în teste la Constanța înainte de lansarea în Europa

O mașină acoperită cu autocolant de camulflare, așa cum se procedează în cazul noilor modele aflate în probe, a fost surprinsă zilele acestea pe...

UPDATE Ivan Patzaichin se retrage din procesul de desemnare a unui guvernator al Deltei Dunării

USR PLUS a început campania de alegere a persoanei care va conduce, din postura de guvernator, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. UPDATE Implicarea campionului...

Baronul condamnărilor. Nicușor Constantinescu a strâns 24 de ani de pușcărie. Problemele penale continuă

Din baronul PSD de Constanța, Nicușor Constantinescu a ajuns baronul condamnărilor penale. Închis la Poarta Albă, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța așteaptă noi...

Recent Comments