2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateDe ce a plecat viceprimarul Cocargeanu din sediul Primăriei Constanța. Cine i-a...

De ce a plecat viceprimarul Cocargeanu din sediul Primăriei Constanța. Cine i-a ocupat biroul

Unul dintre viceprimarii Constanței, Florin Cocargeanu (USR), își desfășoară activitatea într-un birou al Serviciului de Impozite și Taxe de pe strada Sulmona (zona Piața Ovidiu). Deși vechea administrație Făgădău avea organizate două birouri pentru viceprimari, administrația Chițac a luat o altă decizie.

Municipiul Constanța este condus administrativ de primarul Vergil Chițac (PNL) și viceprimarii Ionuț Rusu (PNL) și Florin Cocargeanu (USR). Doar că, fizic, coabitarea celor trei a durat doar o lună, Cocărgeanu mutându-și biroul într-o clădire de pe strada Sulmona.

„Totul a început de la faptul că aveam biroul comun cu celălalt viceprimar, Ionuț Rusu (PNL) și se suprapuneau întâlnirile, invitații sau trebuia să vorbească unul în șoaptă ca celălalt să să poată înțelege… era un haos. Am început să căutăm soluții în primărie. Ar fi trebuit să mutăm mulți oameni care deja stau și lucrează înghesuiți”, a declarat pentru Dobrogea Live Florin Cocargenu.

De ce stăteau doi viceprimari într-un singur birou când Primăria dispunea de două birouri pentru aceste funcții? „Într-un birou eram noi și într-unul erau o parte din consilierii domnului primar, adică Felicia Ovanesian și Dorin Popescu. Când am ajuns eu în primărie deja era situația aceasta”, mai spune viceprimarul.

Așa a ajuns Cocargeanu să-și caute un alt birou, iar singurele locuri libere erau la sediile SPIT de pe bulevardul Tomis sau de pe strada Sulmona. Cu ocazia aceasta a aflat că în urmă cu 19 ani, primarul Radu Mazăre îl exila pe viceprimarul Felix Stroe din sediul central al Primăriei într-o altă clădire (Casa Căsătoriilor).

„Nu am luat-o ca pe ceva negativ. Din punctul meu de vedere nu este așa. Am vorbit cu Ionuț Rusu și am zis că mă mut eu. Așa am considerat eu, deoarece el este primul înlocuitor al primarului”, mai spune viceprimarul care dă asigurări că nu este marginalizat și că stă multe ore în sediul Primăriei Constanța.

În plus, explică Florin Cocargeanu, are în subordine servicii care funcționează în diferite clădiri din oraș (strada Mihăileanu, strada Amzacea, în Centrul Comercial City Park, strada Mihai Viteazu).

„Nu am fost tratat până acum aiurea și chiar colaborăm cum trebuie. Vă spun sincer, dacă voi observa ceva în neregulă, voi reacționa”, conchide viceprimarul.

„Măsura e provizorie”

Doru Iordache este unul dintre consilierii personali ai primarului Vergil Chițac. El spune că măsura este provizorie și a fost luată deoarece în biroul consilierilor stăteau 5 persoane într-un spațiu foarte mic. „Consilierii și viceprimarii vin în fiecare zi la muncă, restul personalului vin cu rândul. Măsura e din cauza pandemiei”, spune Doru Iordache.

De asemenea, consilierul primarului afirmă că administrația locală speră ca într-un an să mute jumătate din personalul Primăriei Constanța în alte spații ale RAEDPP. Etajul doi al actualului sediu central ar fi insalubru. „Stau câte 6/8 persoane în 13/15 mp. Suntem în faza în care am identificat clădiri care trebuie renovate pentru a muta SPIT și Poliția Locală în sediile proprii. Acum se plătesc chirii fabuloase”, mai spune Doru Iordache.

Citește și: Noul arhitect șef al Constanței: Interesul public trebuie să prevaleze celui privat

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments