3.9 C
Constanța
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Primării Dobrogene Chițac verifică dacă angajații Primăriei au îndeplinit măsurile dispuse de Curtea de...

Chițac verifică dacă angajații Primăriei au îndeplinit măsurile dispuse de Curtea de Conturi în perioada 2016 – 2020

Primarul Constanței, Vergil Chițac a dat dispoziție angajaților Primăriei ca până vineri să-i prezinte toate procesele verbale, rapoartele de control, de audit, adrese, notificări, contestații, sesizări, plângeri penale pe care administrația le-a întocmit în urma controalelor Curții de Conturi în perioada 2016 – 2020.

Cu alte cuvinte, edilul șef verifică dacă s-au dus la îndeplinire măsurile dispuse de Curtea de Conturi în intervalul amintit, după cum ne-au confirmat surse din Primărie.

În dispoziția lui Chițac se se subliniază că „ascunderea datelor și informațiilor reale, a înscrisurilor din care acestea rezultă, precum și refuzul de a duce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziții atrag răspunderea individuală a fiecărui angajat, autoritatea publică angajatoare și reprezentanții legali fiind exonerați de a răspunde în solidar cu angajatul care a săvârșit fapta de natură civilă, administrativă, penală”.

De asemenea, Chițac vrifică dacă fostul primar, Decebal Făgădău, a luat vreo măsură în mandatul său în urma controalelor Curții de Conturi.

Astfel, edilul șef a solicitat „copii ale tuturor dispozițiilor emise de primarul municipiului Constanța în vederea ducerii la îndeplinire a măsurilor stabilite de Camera de Conturi, în perioada 2016-2020”.

Chițac a cerut angajaților Primăriei ca toate datele solicitate să-i fie înaintate sub formă de „dare de seamă asumată sub semnătură”.

Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la Primărie în manadatul Făgădău, printre care se numără cumpărarea de camere video de supraveghere pe care administrația a plătit de 36 de ori mai mult.

2 COMENTARII

Comments are closed.

Cele mai populare

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

„Salonul de primăvară” – Expoziție organizată în memoria Doinei Păuleanu

Odată cu redeschiderea Muzeului de Artă din Constanța, pe 26 februarie 2021, au început și primele activități de anul acesta ale instituției de cultură....

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Lucrări executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, se întâlnesc la tot pasul prin orașul Năvodari....

Recent Comments