Președintele USR Constanța acuză Biserica de „imixtiune politică” în cazul AUR

Dumitru Caragheorghe, președintele USR al municipiului Constanța și candidat la alegerile parlamentare, pune pe seama implicării în politică a Bisericii creșterea spectaculoasă a AUR.

Caraghoerghe a postat pe pagina sa de Facebook un atac la adresa Bisericii și cere președintelui Iohannis și SRI să intervină. Conform datelor parțiale, AUR a obținut în județul Constanța un post de deputat și unul de senator.

„Imixtiunea bisericii în politică este interzisă prin lege”, spune Dumitru Caragheorghe, fără a preciza însă ce lege interzice personalului de cult să se implice în politică. Este adevărat că BOR interzice preoților să facă politică și să îndemne credincioșii să voteze anumite persoane sau partide.

„Alegerile de ieri ne-au arătat cum poate crește un partid, subit, direct la 14%, în mod special prin vot masiv în rural”, mai spune președintele USR referindu-se la procentele pe care AUR le-a obținut în județul Constanța.

„Să credem că este o revoltă de moment a locuitorilor de la sate care au decis că e timpul să acorde o șansă unor iluștri necunoscuți? Atât de naivi ne credeți?

Președintele Johannis veghează sau e partas și scapă lucrurile de sub control? SRI mai există? Suntem sat fără câini?”, se întreabă Dumitru Caragheorghe.

caragheorghe postare

În județul Constanța, rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare arată astfel:

Senat   

PNL – 37.276 voturi

PSD – 3.5194 voturi

USR PLUS – 26.469 voturi

AUR – 19.342 voturi

PMP – 6.426 voturi

PMP – 4.834 voturi    

Camera Deputaţilor  

PNL – 36.430 voturi

PSD – 35.080 voturi

USR PLUS – 26.042 voturi

AUR – 19.164 voturi

PMP – 6.115 voturi

Pro România – 4.496 voturi

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza