3.9 C
Constanța
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Politică Președintele USR Constanța acuză Biserica de „imixtiune politică” în cazul AUR

Președintele USR Constanța acuză Biserica de „imixtiune politică” în cazul AUR

Dumitru Caragheorghe, președintele USR al municipiului Constanța și candidat la alegerile parlamentare, pune pe seama implicării în politică a Bisericii creșterea spectaculoasă a AUR.

Caraghoerghe a postat pe pagina sa de Facebook un atac la adresa Bisericii și cere președintelui Iohannis și SRI să intervină. Conform datelor parțiale, AUR a obținut în județul Constanța un post de deputat și unul de senator.

„Imixtiunea bisericii în politică este interzisă prin lege”, spune Dumitru Caragheorghe, fără a preciza însă ce lege interzice personalului de cult să se implice în politică. Este adevărat că BOR interzice preoților să facă politică și să îndemne credincioșii să voteze anumite persoane sau partide.

„Alegerile de ieri ne-au arătat cum poate crește un partid, subit, direct la 14%, în mod special prin vot masiv în rural”, mai spune președintele USR referindu-se la procentele pe care AUR le-a obținut în județul Constanța.

„Să credem că este o revoltă de moment a locuitorilor de la sate care au decis că e timpul să acorde o șansă unor iluștri necunoscuți? Atât de naivi ne credeți?

Președintele Johannis veghează sau e partas și scapă lucrurile de sub control? SRI mai există? Suntem sat fără câini?”, se întreabă Dumitru Caragheorghe.

În județul Constanța, rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare arată astfel:

Senat   

PNL – 37.276 voturi

PSD – 3.5194 voturi

USR PLUS – 26.469 voturi

AUR – 19.342 voturi

PMP – 6.426 voturi

PMP – 4.834 voturi    

Camera Deputaţilor  

PNL – 36.430 voturi

PSD – 35.080 voturi

USR PLUS – 26.042 voturi

AUR – 19.164 voturi

PMP – 6.115 voturi

Pro România – 4.496 voturi

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

„Salonul de primăvară” – Expoziție organizată în memoria Doinei Păuleanu

Odată cu redeschiderea Muzeului de Artă din Constanța, pe 26 februarie 2021, au început și primele activități de anul acesta ale instituției de cultură....

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Lucrări executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, se întâlnesc la tot pasul prin orașul Năvodari....

Recent Comments