Viorel Focșa, AUR Constanța: Chițac, păpușa lui Comănescu. Vom cere în Parlament anularea contractelor păguboase din Port

Dumitru Viorel Focșa, reprezentantul AUR Constanța, care este și primul pe lista pentru Camera Deputaților din partea filialei locale, a declarat pentru “Dobrogea Live” că va solicita în Parlament anularea contractelor păguboase din Portul Constanța, încheiate cu “oligarhi” precum Gabriel Comănescu, care îl controlează și pe primarul Vergil Chițac.

„Portul Constanța trebuie să devină una din principalele surse de venit pentru constănțeni. În forma actuală, Portul este încredințat unor oligarhi, clientelă a politicului PSD și PNL. Noi, ca locuitori ai Constanței suntem jefuiți de o mână de oameni, oligarhi precum Comănescu, care îl controlează și pe Vergil Chițac. E păpușa lui”, spune reprezentantul partidului care va trimite numai din Constanța trei membri în Parlament.

70 de hectare pe 25.000 de euro

De asemenea, Focșa afirmă că deține dovezi că în Portul Constanța au fost încheiate contracte care au favorizat, în detrimentul statului, anumite cercuri de interese, iar în acest sens va solicita în Parlament anularea înțelegerilor.

„Când ajungem în Parlament vom depune pe masa Comisiei Economice un program prin care vom solicita anularea tuturor contractelor abuzive din Port. Portul este al statului, iar banii produși aici trebuie să constituie venit la bugetul de stat, nu să intre în buzunarul unor șmecherași. Vom veni cu dovezi, cu evidențe că nu sunt profitabile contractele încheiate în Portul Constanța, că sunt făcute pe interes clientelar față de un grup restrâns de băieți. Au ajuns să închirieze 70 de hectare din Port pe 25.000 de euro. Portul Constanța este nodul comercial al Europei de Sud-Est, iar România nu încasează nimic din cauza modului în care este gestionat acesta”, a mai spus viitorul deputat.

Dumitru Viorel Focșa este are 55 de ani și este inginer electrotehnic, specializat în echipamente navale și de foraj marin.

În județul Constanța, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut la alegerile pentru Parlamentare un procent de 14%.

Sursa foto: Facebook/Dumitru Viorel Focșa

Citește și:

Noul arhitect șef al Constanței: Interesul public trebuie să prevaleze celui privat

De ce a plecat viceprimarul Cocargeanu din sediul Primăriei Constanța. Cine i-a ocupat biroul

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza